Volite filmove s inspirativnim ženskim likovima? Imamo 4 preporuke na Netflixu

by Anđela Sabranović

Jesen ima mnoštvo prednosti, a jedna od njih su one kišovite večeri koje provodimo uz filmove, svijeće i omiljene grickalice. Svi znamo koliko je ponekad izazovno iz prve pronaći zanimljiv film koji će doista zaokupiti našu pažnju. Zato smo za vas proveli malo istraživanje te smo pronašli pet zanimljivih filmova. Zajedničko im je to što su glavne protagonistice inspirativne žene te to što svaki od njih ima dobru ocjenu. 

Činjenica je kako svima ponekad dobro dođe sadržaj poslije kojeg će zapravo i osvijestiti što je sve moguće te kako iz onih najizazovnijih situacija možemo izaći kao pobjednici.

Ako volite filmove s inspirativnim ženskim likovima vjerujemo kako će vam se svidjeti preporuke na Netflixu koje dijelimo s vama u nastavku.

Četiri preporuke na Netflixu

Divines, 2016

IMDb ocjena: 7,3

Radnja ovog filma počinje u siromašnom predgrađu Pariza. Dvije prijateljice ne žele pristati na ograničenja društva s kojima se susreću iz dana u dan, za sebe žele bolji život te odlučuju zaraditi novac tako što će otkrivati dilere drogom. Naglasak cijele priče je na velikoj želji za slobodnim i ispunjenim životom bez obzira na cijenu. Film još uvijek nismo pogledali, ali s obzirom na opis imamo dobar osjećaj. Svi mi metropole kao što je Pariz često idealiziramo te vjerujemo kako će biti zanimljivo vidjeti i drugu stranu.

My Happy Family, 2017

IMDb ocjena: 7,4

Ovaj film je zamišljen kao snažna poruka ženama u srednjim godinama koje iz dana u dan žrtvuju sve svoje istinske želje i potrebe za dobro vlastite obitelji. Glavna glumica je 52-godišnja Gruzijka koja odlučuje napustiti svoj obiteljski dom i živjeti sama. Zamjenjuje stalni kaos i kućne nesuglasice za samoću, a izglednu tužnu starost za priliku da izgradi novi život za sebe. Ona odlučuje preuzeti svoj život i svoju sreću u svoje ruke. S obzirom na to da žene i dalje često brinu o kuhanju, čišćenju i svim ostalim kućanskim poslovima koje obavljaju uz full time posao, vjerujemo kako će ovaj film potaknuti na razmišljanje sve one koji ga odluče pogledati.

The Falls, 2021

IMDb ocjena: 7

Radnja filma se odvija na vrhuncu krize izazvane pandemije iz koje smo srećom izašli.

Ipak, The Falls nije samo situacijska priča iz razdoblja pandemije. Naglasak priče je na mami i kćeri koje se suočavaju s nepovoljnim okolnostima koje su između ostalog izazvane pandemijom. Iako se suočavaju s brojnim izazovima uspijevaju ostvariti snažniju povezanost i iz cijele priče izaći oslonjene jedna na drugu.

Farha, 2021, 2022

IMDb ocjena: 8,1

Film u režiji jordanske redateljice palestinskih korijena, Darin J. Sallam odvija se 1948. godine, na početku palestinske Nakbe (Katastrofe), što je palestinski naziv za etničko čišćenje, progone više od 700.000 Palestinaca.

Radnja govori o palestinskoj djevojčici koju otac zaključa u ostavu kako bi je zaštitio tijekom napada izraelskih snaga na njihovo selo. Film je izazvao snažne reakcije, a sve će vam biti jasno kada pogledate trailer.

Nadamo se da će vam se svidjeti naše preporuke te da ćete uživati u jeseni koja nam je već pred vratima.

Moglo bi vas zanimati i: Jesenske dekoracije za vaš dom

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!