Tko je za domaći sladoled od jabuke i cimeta? Imamo odličan recept!

by Anđela Sabranović

Rujan je vrijeme koje nas automatski podsjeća na bogatstvo plodova jeseni, te predlažemo da koristite blagodati prirode koje nam se nude.

Jabuke su nekako jedna od top tri namirnice kojima rujan vrvi i savršen je trenutak za slasne pite od jabuka. Ipak, ako želite isprobati nešto sasvim novo, još je uvijek dovoljno toplo da se poigrate u kuhinji i napravite domaći sladoled od jabuke.

Sve što će vam biti potrebno je:

  • Kalupi za sladolede
  • 500 g očišćenih jabuka
  • 2 žličice cimeta
  • Oko 50 g meda
  • 200 g čvrstog jogurta
  • 300 grama mascarpone sira

Sama priprema nije teška i zahtjeva minimalno vremena, a za ovakvu poslasticu iz kućne radionice zaista se isplati malo eksperimentirati.

Ono što prvo trebate napraviti nakon što ste pripremili sve navedene sastojke je očistiti jabuke, narezati ih na komadiće i prokuhati na laganoj vatri oko 15 minuta dok potpuno ne omekšaju. Nakon toga ih pustite da se ohlade i u većoj posudi izmiksajte jogurt, mascarpone sir i dodajte sve ostale sastojke osim jabuka. Njih najprije potpuno usitnite štapnim mikserom u gustu smjesu, pa je naposljetku pridružite svim ostalim sastojcima i potom još jednom sve zajedno dobro promiješajte. Ukoliko želite da vaš sladoled sadrži komadiće voća, ostavite nekoliko sitnih komadića jabuka i umiješajte ih u smjesu.

Kalupe za sladolede napunite dobivenom smjesom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati, najbolje preko noći. Kada vaš sladoled bude gotov, možete ga pojesti zasebno ili napraviti slasne čokoladne muffine uz koje će vaš domaći sladoled dobiti još posebniju notu.

Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Što je slow food i zašto je važan?

Tekst: Dalia Žmegač-Kunić

Foto: Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!