Storytelling – predstave na sasvim drukčiji način

by Nataša Krstičević
storying

Ima li u dječjem svijetu išta ljepše od bajki? Teško! Možemo ih doživjeti i upoznati na razne načine, a najčešće iz knjiga, kroz predstave, u crtićima… A možete ih upoznati i kroz pomalo drukčije predstave – storytelling predstave. Najbolje ćete ih upoznati na STORYing festivalu.

STORYing, 3. međunarodni storytelling festival, održat će se u Zagrebu, od 20. do 22. svibnja, a bogati trodnevni program obuhvaća interaktivne storytelling predstave za djecu i odrasle, druženje na otvorenom te predstavljanje domaćih i stranih scenskih umjetnika. Cilj organizatora je predstaviti storytelling vještine široj javnosti – i pritom se dobro i pametno zabaviti!

Nada u priče

Tema ovogodišnjeg festivala je Nada (Hope) – nada u priče, druženje i umjetnost. Vođeni tom temom, vrhunski domaći i inozemni storytelling majstori s guštom će interpretirati legende, bajke i ostale priče iz hrvatskog, mađarskog, britanskog, nizozemskog i finskog podneblja. Program se odvija na hrvatskom i engleskom jeziku, na atraktivnim lokacijama naše metropole – u prostoru djeci poznatog Laboratorija zabave i novootvorenog Petog Kupea.

Dijana Zorić, Srebrenka Peregrin, Vladimira Velički, Iva Nemec, Boglárka Klitsie-Szabad, Maja Bumberak, Martin Manasse, Marica Dusper, Damir Firšt, Iva Babić, Ileana Tomljanović, Ana Čorić, Lucija Severinac samo su neka od vrhunskih imena storytelling svijeta koja će obogatiti ovogodišnji program. Uz renomirane inozemne i domaće storytellling majstore na festivalu će se premijerno predstaviti i nove snage scene – riječ je o prvoj generaciji polaznika Storytelling akademije.

Program festivala STORYing dijeli se na jutarnji program za djecu i obitelj te večernji za odrasle.

Jutarnji program za djecu i obitelj

Učesnike očekuju uzbudljive bajke, legende i priče za djecu u interaktivnoj izvedbi domaćih i inozemnih storytellera. Nakon programa slijedi druženje u vrtu – uz king-size igračke i igre na otvorenom. Program će se održati u subotu na hrvatskom, a u nedjelju na hrvatskom i engleskom, i to u vrtu Laboratorija zabave.

Večernji program za odrasle

Renomirani europski storytelling majstori opustit će okupljene i zabaviti ih uz dinamične priče s brojnim mudrim porukama o životu, mudrosti i ludosti – na iznimno duhovit i živopisan način! Program se odvija na engleskom jeziku, i to u petak, subotu i nedjelju, na lokaciji novootvorenog Petog kupea.

Osim tog, u subotu će Dijana Zorić, idejna začetnica STORYing festivala i domaća superstar storytellerica održati storytelling radionicu za odrasle u prostorima Laboratorija zabave.

Raspored kao i ulaznice za sve programe i radionice možete kupiti na web shopu ili na licu mjesta na festivalu.

Tekst i foto: PR

Možda će vam se svidjeti