Što su to henna obrve i zašto su tako popularne?

by Anđela Sabranović

Obrve su tako mali dio lica koji čini tako veliku razliku. Posljednjih godina imamo osjećaj da se o njima govori više no ikad prije. Lijepo oblikovane obrve mogu tako dobro uokviriti lice te im se doista i isplati posvetiti pažnju. Danas postoji jako puno različitih načina oblikovanja obrva, a jedan od najpoznatijih se naziva “henna obrve”. Što su to henna obrve i zašto bi mogle biti odlična opcija i za vas, saznajte u nastavku.

Što su to henna obrve?

Henna obrve zapravo podrazumijevaju prirodan način bojanja vaših obrva. Sam postupak bojanja je potpuno bezbolan i relativno kratko traje. Uobičajene metode bojanja obrva podrazumijevaju korištenje boja koje su napravljene od kemijskih supstanci, dok je boja za henna bojanje napravljena od biljnih supstanci.
Točnije, boja se pravi od biljke koja se naziva kana, dobro ste pretpostavili. Svojedobno je bila jako popularna za bojanje kose, a mnogi je i danas koriste u tu svrhu. Najveća prednost je to što ova metoda bojanja nije štetna za vaše obrve, a ni za kožu. Ovaj tretman čuva vlažnost kože ispod obrva što dugoročno i stimulira rast dlake.

Za koga je ovaj tretman idealan?

Ovaj tretman je odličan i za osobe s više i manje prirodnih obrva jer na suptilan način naglasi svaku dlačicu i pruža odličan i prirodan izgled obrva. Osim toga, ako ste se posljednjih godina nekad i zaigrali pincetom, te imate prazine, ne brinite jer se i to može popuniti. 
Henna obrve nisu tretman za osobe koje imaju seboreični dermatitis. Također, osobe s jako osjetljivom kožom bi trebale na maloj površini provjeriti djelovanje henne.
Kada je u pitanju boja obrva, henna obrve mogu biti prilagođene vašem tonu kože tako da se uvijek može postići boja koju želite. Kana dolazi u obliku praha u desetak nijansi koje se mogu koristiti samostalno ili njihovim međusobnim miješanjem postižemo savršenu nijansu.

Koliko dugo traje boja?

Postojanost kane na koži treba trajati do 2 tjedna, ovisno o tipu kože, masnija koža će prije izbaciti pigment, a na dlačicama će trajnost ostati do 6 tjedana, bez obzira na tip kože.

Za kraj možemo zaključiti kako je ova tehnika svakako odlična za većinu žena, a osim što će obrvama pružiti prirodan izgled, osigurat će vam i jednostavnije svakodnevno šminkanje.

Moglo bi vas zanimati i: Slabi nokti i suha kosa – što nam to nedostaje u organizmu?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: hairylittlethings.com, iStockphoto

Možda će vam se svidjeti