Sjajan projekt RokOtok ima nove partnere – Olival i dm

by Dalida Tomek
RokOtok01-slowage365

Ovogodišnja kriza koja nas je izbacila iz kolotečine možda je nova prilika za sve nas i za naš planet. Svjedoci smo kako se zaustavljanjem života na zapadnoj hemisferi, priroda brzo oporavlja. Zato se projekt RokOtok nastavlja i ove godine.

Razmišljajući što poduzeti u ovoj krizi najpoznatiji hrvatski proizvođač prirodne kozmetike Olival i najveći drogerijski lanac dm drogerie markt Hrvatska u udruzi RokOtok pronašli su idealnog partnera kako bi zajedničkim projektom upozorili kako je biološka raznolikost ono čemu možemo zahvaliti naše postojanje te je od presudne važnosti sačuvati ju. O ovoj vrlo važnoj temi posljednjih dana govori i veliki broj znanstvenika. Smatraju da je utjecaj čovjeka na prirodu i gubitak biološke raznolikosti faktor koji olakšava razvoj novim virusima i bolestima.

Olivalu se od početaka stvaranja originalnih kozmetičkih proizvoda vode idejom bogatstva prirodnih sirovina te ističu važnost očuvanja biljnog svijeta. Poznato je kako u sveukupnoj europskoj flori, Hrvatska zauzima visoko treće mjesto prema bogatstvu flore. Ističu se s oko 5000 različitih biljaka, od čega je preko 1000 zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta. Tako je naša zemlja samo površinom mala, dok je prirodno iznimno bogata – naš ponos kojeg trebamo brižno čuvati. Ne samo mi, već i naši potomci, jer to nas na kraju svakog dana održava na životu.

 

Poruka udruge RokOtok djeci i mladima

Ovu vrlo važnu poruku RokOtok udruga će u svojim aktivnostima na otocima, ali i tijekom cijele godine prenositi djeci i mladima.

„Kako je projekt RokOtok upravo namijenjen da se djecu potakne na igru, sport, istraživanje, učenje i ljubav prema prirodi i ekologiji, u Udruzi smatramo da je ove godine to još potrebnije te se nadamo da ćemo kroz nove igre i zadatke napraviti još bolju priču. Jedna od tih novih priča koju ćemo ispričati, ali i pokazati, upravo je priča o važnosti i veličini hrvatskog biljnog svijeta. Naučit ćemo klince što je smilje i kako izgleda, ali još važnije da ga moramo čuvati. Izuzetno smo sretni u Udruzi što su nas Olival i dm drogerie markt Hrvatska uključili u ovaj projekt. Zaista se svi zajedno nadamo kako će uz ovu našu inicijativu klinci naučiti paziti i čuvati i najmanju travku oko sebe.“ – izjavio je o ovom projektu poznati novinar i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish, predsjednik RokOtok udruge.   

 

Svatko se može uključiti u akciju

U sklopu ovog hvalevrijednog edukativnog projekta o važnosti zaštite biljnog svijeta, u periodu od
1. svibnja do 30. lipnja 2020.
za kupnju bilo kojeg Olival Sun proizvoda u svim dm prodavaonicama u Hrvatskoj, Olival odvaja 1 kn za udrugu RokOtok. Ova donacija RokOtok udruzi nastavak je društveno odgovornih aktivnost kroz koje Olival izražava zahvalu za povjerenje i podršku hrvatskih korisnika i ljubitelja brenda.

U jeku pandemije koronavirusa idealno je vrijeme da stavimo naglasak na bezuvjetnu podršku jedni drugima. Olival jest hrvatski proizvođač, ono što moramo i trebamo očuvati jest hrvatsko bilje, a RokOtok jest hrvatski projekt koji zna kako svijet ostaje na mladima. Upravo zato, on je posebno fokusiran na prijenos pravih vrijednosti na nove generacije.

Podržite i vi RokOtok udrugu, kupujte i štitite hrvatsko, a pritom i svoju kožu koja će vam na tome biti itekako zahvalna!

 

Tekst i foto: promo

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!