SIROVA I ZDRAVA – Čokoladna torta s pistacijama i malinama

Svjetski dan čokolade

by Anđela Sabranović

Budući da danas obilježavamo Svjetski dan čokolade odlučili smo s vama podijeliti recept za sirovu čokoladnu tortu s pistacijama i malinama. Odabrali smo sirovu tortu jer nitko od nas ne želi po ovim visokim temperaturama vrijeme provoditi uz štednjak. Osim što je ova torta ukusna čak je i nutritivno izuzetno bogata. Uz nikad kreativnije food blogere došli smo do toga da imamo priliku isprobati sirove torte koje se pripremaju u rekordnom roku, a uz to su ukusne i zdrave.

Food bloger Stefan koji se krije iza Instagram profila @zdravko.kulinarko nas iz dana u dan sve više oduševljava zdravim verzijama najukusnijih slastica. Posljednja koja nam je posebno privukla pažnju je sirova čokoladna torta s pistacijama i malinama.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Stefan Božić 👨‍🍳 (@zdravko.kulinarko)

Ova torta je kreirana od kvalitetnih i nutritivno bogatih sastojaka kao što su datulje, bademi, orasi, pistacije, kakao, med…
U svakom komadu ćete neizmjerno uživati, a najbolje je to što nećete imati grižnju savjesti. Osim toga ono što ćete primijetiti kod ove torte je to da vam ne treba puno da biste zadovoljili svoju želju za slatkim.

Za pripremu ovog recepta, sve što vam treba je dobar blender. Dakle, pećnicu doslovno ne palite.

RECEPT

* Kalup od 24cm

Sastojci za podlogu:⁣
– 250g datulja
– 50g badema⁣
– 50g oraha⁣
– 50g pistacija⁣
– 50g kokosa⁣

PRIPREMA:

Sve sastojke za podlogu pomiješajte u blederu ili sjecku. Smjesu stavite u kalup obložen papirom za pečenje i dobro utisnite prstima.⁣

Sastojci za kremu:⁣
– 300g indijskih oraha potopljenih u vodu 4 sata⁣
– 400ml biljnog mlijeka⁣
– 200g istopljenog kakao maslaca⁣
– 80g organskog kakaa⁣
– 200g meda/javorov sirup⁣

U blenderu pomiješati sve sastojke za kremu dok ne nestanu grudice. Kremu lagano dodajte u kalup preko podloge i protresite kalup da se krema ravnomjerno rasporedi⁣

Ostalo:⁣
– 200g malina⁣

U kremu dodajte maline, ali tako da se ne vide na vrhu torte. Staviti tortu u hladnjak da odstoji preko noći. Na kraju, prije samog serviranja ukrasite pistacijama

Moglo bi vas zanimati i: Nutricionistica Martina Dadić s nama je podijelila tri ideje za obroke djece koja se bave sportom

Tekst: Anđela Sabranović

Foto i recept: @zdravko.kulinarko

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!