Praktične veganske lazanje iz tave su jelo koje ćete voljeti

by Anđela Sabranović

Dok je jedan od novijih trendova – pizza iz tave postalo već dobro poznato i isprobano jelo, lazanje iz tave slijede u stopu ovaj trend.

Pa ako obožavate lazanje, ali vam se ne da zezati s njihovom pripremom, ovo je možda savršeno rješenje za vas, jer veganske lazanje iz tave su skroz praktične za napraviti.

Suzana Mušac s IG profila @My.vegan_love zaslužna je za ovaj recept, a podijelila je s nama kako se niti njoj ne daju raditi lazanje iako ih obožava jesti.

„Svi ti slojevi slaganja, previše suđa za oprat nakon pripreme, pa dok se to još sve ispeče nikako ih dočekat. Ove iz tave su gotove za pola sata, a rezultat je isti! Još kada sam vidjela da @annapurna.hr u ponudi ima mljeveni seitan, morala sam ga odmah isprobati!“

Annapurna je jedan od prvih brendova u Hrvatskoj koji su počeli s proizvodnjom tofua, da bi danas u svom portfoliju imali mnoštvo proizvoda od tofua, seitana i tempeha, bogati izbor omiljenih maslaca od 100 % orašastih plodova te razne ready-to-eat proizvode poput vege burgera, tofu medaljona, vege hrenovki ili kobasice te mnogih drugih proizvoda.

Hrvatska obiteljska tvrtka koja se iz ljubavi prema veganstvu i kvaliteti namirnica održala više od 20 godina na tržištu na kojem se sve više populariziraju veganski proizvodi, dokaz je da trud, vjera u misiju i rad zaista donose rezultate. A prepoznali su to i mnogobrojni gastro blogeri koji su prijatelji brenda i koriste Annapurnine namirnice, pa ćemo ih imati prilike upoznati kroz daljnja druženja u raznim verzijama slatkih i slanih jela.

Lazanje iz tave (za 2 osobe)

Sastojci:

  • 200 g @annapurna.hr mljevenog seitana
  • 1 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml vode
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
  • Sol
  • Papar
  • Bio vegeta
  • 150 g tjestenine za lazanje
  • 300-400 ml vode

    Mozzarella od indijskog oraščića

  • 100 g indijskog oraščića (potopiti 1 h u vrelu vodu)
  • 1 žlica nutritivnog kvasca
  • 1 žličica tapioke
  • 1 žličica soli
  • 1,5 žličica jabučnog octa
  • 1/2 žličice češnjaka u granulama
  • 170 ml vruće vode

Postupak:

Sve sastojke staviti u blender i miksati dok ne dobijete glatki umak, prebaciti ga u posudu na laganu vatru, stalno miješajte ručnom mutilicom dok se ne zgusne. Pripremiti zdjelu sa hladnom vodom i kockicama leda, uzimati po žlicu sira i stavljati u vodu da očvrsne.

Na maslinovom ulju dinstati crveni luk, dodati mljeveni seitan, sitno nasjeckani luk i začine, podliti crnim vinom, pasiranom rajčicom i vodom. Kuhati na laganoj vatri oko 20 minuta, dodati razlomljenu tjesteninu (stavljajte komad po komad i lijepo rasporedite po umaku, nemojte sve usuti odjednom, zalijepit će vam se pa ćete morat sve razdvajat), dolijte vode jer će tjestenina upiti umak kako se bude kuhala, poklopite i držite na laganoj vatri oko 10 minuta, povremeno promiješajte i ako treba dodajte još malo vode. Na kraju na vrhu stavite domaću mozzarelu.

Moglo bi vas zanimati i: Brzo gotovo fine dining jelo za impresionirati nenajavljene goste

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!