Novozagrebački voncimer. Iliti dnevni boravak… Zagrebački Modulee

by Lucija Biondić

Kako se počelo šuškati da se nešto događa na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma, tako je raslo i zanimanje što će to zapravo biti. Zadnjih sam 37 godina stanovnica Novog Zagreba (tek sam prve tri bila Riječanka), pa ovaj dio grada baš smatram svojim. I ne samo to, nego volim živjeti u Novom Zagrebu. Volim planski izgrađene kvartove kojima se u središtu nalaze škole i vrtići. Volim dječja i školska igrališta koji svaki novozagrebački kvart ima. Volim njegovo zelenilo, parkove i livade. I mogućnost da još uvijek nađeš parking u skoro svako doba dana. Kavu pijem na utrinskoj tržnici, điram Bundekom i nasipom.

Oni koji žive u Novom Zagrebu znaju kako on odavno nije spavaonica. Pridonijeli su tome i MSU (Muzej suvremene umjetnosti), ali i trgovački centar Avenue Mall sa svojim kinima. Novom Zagrebu možda je nedostajalo tek ono jedno mjesto na kojemu ćeš se naći s ekipom, pa uz čašu vina i koji zalogaj pretresati aktualnosti, sjećati se kako je bilo i smijati se. Nedostajo mu je tinel. Ili po zagrebački voncimer. Zapravo dnevni boravak. I konačno ga je dobio sredinom lipnja upravo sa Zagrebačkim Moduleeom koji je popunio dio praznog prostora istočnog parkirališta Zagrebačkog Velesajma.

Dobroj atmosferi pomaže i lijepo uređenje

Novozagrebački voncimer s ukusnom hranom i dobrom mjuzom

Svaki dan od 17h do ponoći Modulee postaje mjesto okupljanja Novozagrepčana, ali i stanovnika drugih dijelova grada koji svrate vidjeti što se to krije iza tamnosive metalne konstrukcije. A kriju se pivo i zalazak sunca s terase i sunčališta. I čaša vina i razgovor uz ugodnu glazbenu podlogu. Svratila sam prvi put na Modulee baš jedne takve večeri kad je nastupio fantastičan dvojac – nenametljiv, uhu ugodan i s dobrim glazbenim repertoarom. Dugački stolovi osvjetljeni efektnim pletenim lusterima jednostavno pozivaju na druženje, pa se za njima vrlo brzo skupi i nekoliko dobro raspoloženih ekipa. Podsjetilo me to na večernje posjete lisabonskoj tržnici na kojoj sam stol (ne i božanstvene juneće obraze!) dijelila s potpuno nepoznatim ljudima. I sjajno se provodila.

Sushi iz Fisherije i tortilje iz Eat Cuban

S takvim razmišljanjima i na Moduleeu sam u potrazi za hranom. Imala sam priliku kušati sushi iz Fisherije, tortilje sa sirom u začinima među kojima se fino ističe korijander iz Eat me, klasični burger s prženim krumpirićima iz Carga… No najviše sam guštala u burgeru od jelenjeg mesa s umakom od šampinjona, pečenom paprikom i rikulom, te prženom batatu iz Erupcije užitka. Čini mi se da je burger od jelenjeg mesa za 60 kuna i najskuplje jelo koje ćete pronaći na Zagrebačkom Moduleeu. Prženi batati za 20 kuna bit će, pak, sjajna grickalica uz piva iz Medvedgrada.

Burger od jelena i Pulled Pork iz Erupcije užitka

Svaki dan od 17 sati do ponoći

Ako ste za nešto slatko, kušajte sočni superčokoladni lava cake s kućice Nargilla Bar45. Tamo su spremne i nargile za sve zainteresirane. Ako vam samo treba nešto za rashladiti se, onda je ‘must’ ručno rađeni sladoled Valle Losca koji stiže iz Voloskog. Šest je različitih okusa (čokolada, jagoda, pistacio, vanilija sa smokvama u prošeku, teranino i gin tonic) od kojih je dio i gluten free. Ako mene pitate favoriti su mliječna vanilija sa smokvama u prošeku i apsolutni hit – teranino!

Sočan superčokoladni lava cake iz Nargilla Bar45 i slatkači iz Valle Losca

Mogla bih sad dalje nabrajati zašto bi još bilo zgodno posjetiti Zagrebački Modulee, no sve info o tjednim i dnevnim događanjima dosupni su na njihovim društvenim mrežama Facebook stranici Modulee i na Instagram profilu @moduleecroatia, pa provjerite što se sprema ovaj tjedan. Zagrebački Modulee će na pauzu u kolovozu, priča se nastavlja u rujnu. Nastave li ovako, čini mi se da bismo upravo tamo mogli isprobavati i kuhana vina u vrijeme Adventa. Novozagrepčanka koja potpisuje ove retke se ne bi bunila 😊

Topla ljetna vačer na Zagrebačkom Moduleeu

Tekst: Lucija Biondić aka Gušterica

Fotografije: Lucija Biondić & promo fotografije

Možda će vam se svidjeti