Novi beauty brendovi probudit će diva regionalne kozmetičke scene

by Anđela Sabranović

Mirela llenić, formulatorica kozmetike te vlasnica brenda Mireille Aromatheraphy, prošle je jeseni krenula u ambiciozan višemjesečni mentorski program koji je polaznike, mahom vlasnike ili buduće vlasnike regionalnih brendova kozmetike, poveo na uzbudljivo putovanje od nule do gotovog kozmetičkog proizvoda. 

Jedna od najopsežnijih edukacija ovog tipa u regiji provela je kreatore kozmetike cijelim putem – od anatomije kože sve do financija, marketinga pa do zakonskih regulativa i izrade same kozmetike  te svečanog predstavljanja u prostorijama Lively Pharm tvrtke.

 “Moja je misija pomoći malim proizvođačima i onima koji to žele postati na putu do proizvoda sa što manje pogrešaka, sumnji te tako uštedjeti vrijeme i novac i na tržište dovesti kompletan brend koji će biti potpuno tržišno, zakonski, financijski i marketinški educiran. Na duge staze, to će brendovima pomoći da dođu i ostanu jer će u svakoj fazi biti sigurni u to što donose. A to će na  beauty scenu naše regije iznjedriti jednu novu energiju, novu kvalitetu.” – ističe s ponosom Mirela kroz čiju je prvu grupu upravo prošlo 12 malih proizvođača, a i druga, jednako velika grupa, upravo privodi svoje putovanje kraju. 

“Upisi u treću grupu već traju, a više od pola grupe je popunjeno. To je doista jedan veliki znak da potreba za edukacijom na ovu temu itekako postoji te da na scenu dolaze svjesna i savjesna imena koja će doista kreirati čuda. Koliko je kreativne i dobre energije uložila prva grupa ne mogu niti dočarati riječima. Ne smijem niti otkriti koliko nas avanture čeka s novim proizvodima. Imamo moderne interpretacije tradicionalnih sastojaka poput smilja, ali i neke totalno neočekivane poput vina ili, pak, kestenova meda. S ponosom mogu reći da će nam tržište osvježiti 12 doista vrhunskih proizvoda kreiranih s puno, puno ljubavi i posvećenosti. A pritom njihova kvaliteta doista može parirati svjetskim proizvodima.” – zaključuje Mirela koja je kroz dugački niz Mireille edukacija dosada znanje podijelila s više tisuća malih proizvođača.

Dakako, svakoj je kozmetici mjesto na policama kupca pa su nove proizvode na svečanom događaju u prostorijama testirali blogeri, novinari te druge žene poduzetnice pa su, kao što je sama Mirela istaknula, puhnuli u leđa, ponudili podršku novoj sceni. 

Polaznici edukacije bili su preplavljeni emocijama dok su predstavljali plodove svog višemjesečnog rada te publici predstavljali uzorke. “Bilo je ovo jedno doista emocionalno putovanje i njegov jednako emocionalan kraj.” – gotovo jednoglasno složili su se polaznici koji su od strane Mirele te cijelog tima suradnika i vanjskih mentora bili podržani novim injekcijama znanja potrebnih za opstanak na suvremenom tržištu. “Jasno, kozmetika je bila u fokusu, ali jednako važno bilo nam je razumjeti financijske strukture iza prodaje proizvoda, moderne pristupe u marketingu i prodaji, a dobili smo priliku upoznati provjerene i uhodane stručnjake na čiju podršku možemo računati. Sveobuhvatan projekt ovakvog tipa donijet će stvarne promjene na scenu, novo razumijevanje, novo znanje. A novo je znanje – nova moć.” – istaknula je jedna od polaznica programa čije ćemo proizvode također uskoro gledati na online policama njenog webshopa. 

Regionalna beauty scena te domaći proizvođači kozmetike dosada su doista bili žedni projekata koji će temeljito obrazovati, nuditi podršku, povezivati s pouzdanim i uspješnim timovima stručnjaka, ali i pružiti priliku za siguran prolaz kroz trnovit put zakonskih regulativa te uslužne proizvodnje. Uspavani div regionalne kozmetičke scene nakon ovakvih projekata zasigurno se budi, nadamo se, uskoro ćemo s polica moći pokupiti i uživati u plodovima ovog inspirativnog, napornog i plodonosnog rada. A viralne svjetske hitove s TikToka na 

našim policama će, vjerujemo, zamijeniti plodovi rada marljivih, upornih sanjara regije koji su stigli u školske klupe, odradili školski perfektan posao te su izašli spremni za – osvojiti tržište. 

Moglo bi vas zanimati i: Anamarija Pažin Morović za Slowliving.hr o holističkom pristupu u njezi kose: “Poruke naše kose usmjeravaju nas na bolje slušanje sebe i prepoznavanje vlastitog (unutarnjeg) stanja, snage i vitalnosti”

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!