Napravite opuštene lokne koje će biti postojane cijeli dan

by Vjera Pađen

Ležerna i ženstvena valovita kosa ono je što biramo u raznim prilikama. Ovu frizuru lako možete napraviti i kod kuće, ali, prije toga, potrebno je znati par osnovnih koraka kako bi vam trajala cijeli dan. Ovo su neki od trikova koji će vam pomoći u kreiranju ovog zanimljivog looka koji odaje elegantan, sofisticiran i mladenački dojam.

 

Ne perite kosu netom prije stiliziranja

Vaše lokne bit će dugotrajnije ako kosu ne tretirate barem 24 sata prije kreiranja frizure. Ukoliko vam je kosa vlažna, frizura vam neće moći dugo stajati, a lokne će propasti. Ako baš morate oprati kosu, rađe posegnite za suhim šamponom.

Koristite preparate za vaš tip kose

Za vrijeme pranja kose možete koristiti preparate koji će osigurati dugotrajnost vašoj frizuri. Ako koristite regenerator i šampon za kovrčavu kosu, pomoći će vam da dobijete frizuru kakvu želite.

Investirajte u kvalitetnu peglu ili figaro

Ovisno o tipu kovrča koje želite, opuštene, afričke ili romantične, odaberite si proizvod koji će vam najbrže dati tražen rezultat. Potražite savjet od svojeg frizera i krenite sa stiliziranjem svoje kose.

 

 

Nemojte skroz rasčešljati lokne

Kada završite stiliziranje vaših lokni, nemojte odmah posegnuti za češljem i rasčešljavati ih. Prođite rukom nekoliko puta kroz kosu i rastresite je, a kasnije će se one opustiti same od sebe.

 

Moglo bi vas zanimati: Ne dozvolite da zima bude hladna prema kosi

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva, Instagram

Možda će vam se svidjeti