Microneedling – upoznajte tretman koji pomaže kod ožiljaka, hiperpigmentacija, pjega

by Anđela Sabranović

Jeste li čuli za microneedling? Ako se borite s ožiljcima ili nedovoljno elastičnom kožom, sigurno ste čuli za ovaj postupak.

Microneedling je postupak u kojem koriste minijaturne iglice koje nježno probadaju kožu, i to dermarollerom ili dermapenom. Uz pomoć mikroiglica koža se otvara i na taj način pospješuje se prodiranje mezokoktela u kožu. Tretirati se može koža na bilo kojem dijelu tijela, ali se najčešće izvodi na licu. Stanja koja se mogu liječiti ovim načinom su: ožiljci, pjege, bore, strije, neujednačen ten, smanjena elastičnost kože. Ovaj će tretman dubinski nahraniti kožu, riješiti problem pora, ožiljaka od akni, riješiti hiperpigmentaciju, strije, žute fleke od sunca, zagladiti teksturu i potaknuti stvaranje kolagena.

Oporavak kože

Važno je naglasiti da konačni rezultat neće biti kod svih jednak, jer je koža vrlo individualna, baš kao i stanja koja se žele tretmanom riješiti. Osim toga, valja biti upoznat s načinom na koji koža izgleda nakon tretmana, jer bi mnoge žene mogle biti šokirane prvim rezultatom. No, stvar je u tom da se koža s vremenom oporavlja i obnavlja.

Naime, nakon samog tretmana koža je crvena i upaljena, te toplija nego inače. To je normalna reakcija, a nakon sat do dva trebala bi već biti blaža. Nakon 24 sata trebala bi se vratiti u svoje normalno stanje.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BIO+KLINIK SALON (@bioklinik.salon)

Oprez nakon tretmana

Prema istraživanja rezultata microneedlinga, tkivo prekriveno ožiljcima bolje je oko 55 posto nakon tretmana, dok je zadovoljstvo pacijentica tretmanom daleko veće – 90 posto. Ožiljci nastali zbog akni popravljaju se i do 80 posto kroz 30 dana, i to nakon jednog tretmana. A kod 90 posto rezultat je bio vidljiv nakon 3 tretmana.

Vrlo je važno ne izlagati se suncu 30 dana nakon tretmana, ne odlaziti u solarij ili saunu, a preporučljivo je i ne nanositi šminku. Nakon tog razdoblja obavezno je nanositi kremu sa zaštitnim faktorom. Uobičajene proizvode za njegu kože možete nanositi već 48 sati nakon tretmana, ali izbjegavajte prva dva tjedna proizvode na bazi alkohola. Valja izbjegavati i proizvode koji sadrže salicilnu, glikolnu i TCA kiselinu.

Slowliving.hr i kozmetički studio Bio+klinik žele vam pomoći u rješavanju problema vaše kože. Jednu pratiteljicu darujemo tretmanom microneedlinga.

Sve detalje pogledajte na Facebook profilu Slowliving.hr.

Tekst: PR

Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!