Jedinstveni regionalni parfemski projekt za nekoliko dana u Zagrebu

by Dalia Žmegač-Kunić

Kad je Hrvoje Vukov 2022. pokrenuo projekt #mirisnepriče, nitko nije mogao niti pretpostaviti da će se sve razvijati u toliko smjerova. Naime, u STAN KONCEPTU se održavaju mirisne večere, masterclassovi s parfumerima, stvara se zanimljiv sadržaj za društvene mreže, a parfemska soba krije jednu od najljepših parfemskih kolekcija u regiji s posebnim fokusom na niche brendove. Nakon tolikog uspjeha, odlučio se na novi korak u projektu, organizaciju prve parfemske konferencije na našim prostorima.

Parfemska konferencija, koja će se održati 18.5. u hotelu Westin, jedinstveni je regionalni projekt čiji program vrlo jasno ukazuje da se temi mirisnih kreacija može pristupiti puno dublje od samo pukog sviđanja ili ne sviđanja određenog parfema, svijeće ili mirisne kozmetike.

Naime, Hrvoje će sa svojim timom okupiti na pozornici stručna imena iz područja psihologije i dermatologije kao i predstavnike parfumerija i brendova kako bi publici približili mirisne teme s nekim drugačijim pogledima. Neurolog dr. Filip Đerke tako će održati predavanje na temu „psihologija i mirisi“ što će biti jedinstvena prilika da istražimo temu mozga i cijelog jednog svijeta u nama o kojem baš malo znamo. S druge pak strane, dr. Ljiljana Škrinjar kao dermatovenerolog će odgovoriti na pitanja o mirisima u kozmetici i zasigurno nas razriješiti nekih mitova. Dalje će na pozornicu doći i vlasnik parfumerije MARTIMEX, gospodin Veljko Marton koji će nam ispričati svoja jedinstvena iskustva kako se uopće parfumerijski svijet razvijao od ’90ih do danas, a biti će prilika i da gospođa Valentina Žiljak u ime BELODORE parfumerija kao najvećeg regionalnog lanca nam predstavi njihov razvojni put. Svakako će biti i zanimljiv sadržaj u suradnji s gošćom iz HGK gospođom Jagodom Divić jer će se aktualizirati pitanje regionalne perspektive na mapi parfemske industrije. Vrhunac konferencije svakako je masterclass koji će održati Philip Birkholz, a unutar kojeg će nam predstaviti niche brend BIRKHOLZ koji je trenutno jedan od najbrže rastućih parfemskih brendova u svijetu. Kroz cijelo trajanje konferencije posjetitelji će imati priliku i upoznati se s brendom JANA NAILS koji se sjajno uklapa u ovaj mirisni lifestyle, a primjer je poduzetničke priče koja inspirira i motivira.

Po završetku konferencije, autor će lansirati i novu platformu ADRIA PERFUME AWARDS. Program će voditi Izabela Vrtar, a očekuje se dakako i uključivanje publike.

Po prvi put na jednom mjestu okupit će se parfumerije LANA, MARTIMEX, BELODORE, DIVINITY, ali i drugi predstavnici brendova kao što su L’Oréal Luxe, BEAUTY PHARMACY, ORBICO BEAUTY, RADIX, PROMANDS SLOVENIJA sa svojim bestsellerima i novitetima. Bit će tu i regionalni brendovi niche parfema (Sortilege Olfactive Arts iz Hrvatske i JUNO iz Slovenije) koje trebate upoznati i podržati. Svakako računajte na još neka iznenađenja! Vidimo se!

Moglo bi vas zanimati i: 5 parfema koje muškarci vole osjetiti na ženama

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!