Gin koji mijenja boji kad mu se pridruži tonik? Sviđa nam se!

by Anđela Sabranović

Unazad nekoliko godina gin je pronašao svoj put do srca brojnih – nećemo si lagati, uglavnom su jednog spola – žena. Večernju čašu vina kod mnogih je zamijenila čaša (ili dvije) gin tonika. Svaka ima svoju omiljenu kombinaciju, omiljenu marku, a posebno su nas očarali začini za ovo piće koji ima daju poseban štih.

No, Iva i Neven Jercel odlučili su ginu dati sasvim drugačiji, ali definitivno poseban, štih i stvarati nešto drugačije. Počeli su proizvoditi – gin koji mijenja boju. Ovaj samoborski par koji je već deset godina u braku, obožava putovanja, druženja ali dakako i fina pića. Svoje su otkriće nazvali vrlo simbolično i simpatično – Iguana gin.

„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu, te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kazala nam je Iva koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju.

No, pitali smo se ono što mnoge zanima kad pročitaju o ovom dražesnom piću – na koji način gin mijenja boju i koje sve boje može promijeniti?

„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju sa tonikom (ako tonik ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ukoliko se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana. Čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini gina u čaši“, otkrio je Neven koji je mnogima poznat i kao bivši hrvatski boksački reprezentativac.

Wow efekt Iguana gina je zagarantiran. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promjena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na okus.

Moglo bi vas zanimati i: Kokteli s ginom – poželjet ćete kušati ovih 5 jednostavnih recepata

Tekst i foto: PR

Možda će vam se svidjeti