Dvorac Pichlarn: Upoznajte ovo čudesno mjesto koje poziva na slow living

by Anđela Sabranović

Godišnjica braka uvijek je bila poziv, razlog za otputovati nekamo. Pet godina zaredom smo mijenjali destinacije unutar ovoga dijela godine. Došlo je vrijeme kada smo poželjeli usporiti, sjećam se da je to bio period života kada sam osjećala da je brzina izašla iz mojih stopala i ostala negdje drugdje.

Stvarno sam trebala slow living, slow down…

Htjela sam napisati da je ovo bilo prije dvije godine, a onda sam uzela mobitel da se podsjetim i shvatila da su zapravo već tri proletjele, a ja ne znam ni kamo, ni kako, ni zašto tako brzo. I koliko god ja sebe pozivam na sporiji način života imam dojam da vrijeme neumoljivo bježi pred mojim očima.

I baš zbog toga vjerujem da trebamo više planiranih izleta zahvaljujući kojima ćemo se vratiti sebi, više pravih wellness užitaka, više ideja kroz koje ćemo bolje osluškivati svoje potrebe, više trenutaka u kojima „samo“ postojimo.

Možda je rješenje uključivanje iskustava u naše živote koja će nam pomoći da usporimo tempo, pobjegnemo od užurbanog svakodnevnog života i duboko se povežemo s prirodom i novom kulturom.

Što smo bliže slow living iskustvu to smo bliže prilici da pronađemo mir i ravnotežu.

Kad smo razgovarali o tome kamo ćemo, meni su kroz misli prolazile slike udobnih kutaka i čitaonica gdje bih se mogla opustiti s knjigom i pobjeći od svakodnevnog stresa, wellness, spa oaze, slow food.

I evo nas.

Jesenja večer, dvije čaše vina, uspavano dijete na krevetu, savršena meka i mirisna bijela posteljina, a muž i ja zadovoljni odabirom mjesta za proslaviti naš dan.

Lokacija: Dvorac Pichlarn, poznat i kao Schloss Pichlarn, nalazi se u regiji Styria u Austriji koja obiluje netaknutom prirodom i impresivnim planinskim krajolikom.

Kad sam ga jednom davno spazila na bookingu ostala sam zapanjena onako impozantnom vanjskom arhitekturom s kulama, bedemima i zidinama, ali naglasak nije bio na dvorcu kao takvom, nego na opuštanju i uživanju prirodnih dobara u okolici, moj naglasak je otišao i na nezaboravan vanjski bazen sa grijanom toplom vodom i pogledom na prirodu zbog koje uistinu ostajete bez daha.

Kao prava gurmanka brinula sam da ovo bude i gastronomski užitak.

U restoranima dvorca Pichlarn kušali smo ukusna jela od visokokvalitetnih sastojaka. Sve je bazirano na slow food konceptu koji promiče uživanje u hrani, lokalnim sastojcima i pažljivoj pripremi.

Moram napomenuti da je spa oaza unutar dvorca, odnosno sada hotela sa pet zvjezdica stvorena kako bi pružila potpunu relaksaciju i osjećaj luksuza svojim gostima, taj dio nudi širok spektar wellness tretmana, uključujući masaže, aromaterapiju, tretmane lica i tijela te hidroterapiju. Stručni terapeuti brinu se o gostima i pružaju visokokvalitetne tretmane za potpuno opuštanje.

U ponudi su razni wellness bazeni, kao što su whirlpool i hidroterapijski bazeni, koji pomažu opuštanju mišića i poticanju cirkulacije. Spa oaza nudi različite vrste sauna i parnih soba. Gosti mogu isprobati finsku saunu, bio saunu i razne druge vrste saune kako bi poboljšali svoje zdravlje i dobrobit.

I ovo je jedno od mojih najbogatijih wellness iskustava budući da se ni sama nisam mogla odlučiti u koju saunu krenuti.

Nikada neću zaboraviti kremastu kavu koju sam popila na terasi naše sobe, nikada neću zaboraviti prekrasnu prirodu i jesenji plašt na putu od i do hotela. Iako mi nismo bili toliko zagrijani za aktivnosti ovaj put naglasit ću da je toliko toga u okolici što ovaj odmor u Austriji može učiniti nezaboravnim.

Ova regija Štajerske nudi bogatstvo prirode i planina te pruža izvrsne mogućnosti za istraživanje i aktivnosti na otvorenom. Bez obzira na godišnje doba, gosti dvorca Pichlarn mogu uživati u prekrasnom prirodnom okruženju koje nudi mnoge mogućnosti za opuštanje i avanturu.

Regija Štajerska domaćin je širokom rasponu planina, uključujući Štajerske Alpe, koje nude brojne mogućnosti za planinarenje, skijanje i druge aktivnosti na otvorenom.

Nacionalni park Gesäuse: Ovaj nacionalni park smješten je u blizini dvorca Pichlarn i nudi nevjerojatnu prirodnu ljepotu. Tu ćete pronaći divlje rijeke, šume i planine koje su savršene za istraživanje i planinarenje.

Zelene livade i jezera: Ovo područje obiluje prekrasnim zelenim livadama, jezerima i šumama. Idealno je za šetnje, vožnju bicikla i opuštanje u prirodi.

Pješačke staze: Postoje brojne staze za planinarenje i šetnje koje će vas voditi kroz šarmantne planinske krajolike i omogućiti vam da uživate u svježem zraku i prekrasnom pogledu.

Golf: Dvorac Pichlarn također je poznat po svojem golf terenu.

Golf klub Pichlarn nudi golfere priliku da igraju na prekrasnim terenima oko dvorca.

Po povratku doma svratili smo, po tradiciji, u Hallstatt. Sumnjam da ćemo nekada biti u blizini, a da ne odlučimo svratiti. Austrija je toliko obdarena prirodom, mirom i prava je šteta povjerovati da su Beč ili Salzburg jedina mjesta koja se u Austriji trebaju vidjeti. Ova država nudi toliko toga. Nama ostaje da istražujemo… 

Moglo bi vas zanimati i: Thai masaža: Evo zašto je postala dio moje brige o sebi

Tekst: Inga Marić

Foto: Instagram, Facebook

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!