U ovoj bajkovitoj kolibi se zamišljamo ovog vikenda

by Anđela Sabranović

Kada bi nas pitali kako zamišljamo savršen zimski vikend, zamislili bismo se u drvenoj kolibi iz koje se pruža pogled na prirodu pod snijegom…

Vjerujemo da će koliba koju dijelimo s vama u nastavku biti još i mnogo više od kolibe iz naše, a možda i vaše maštarije.
Naime, ova koliba na nestvaran način povezuje luksuzno uređenje s onom toplinom kakvu mogu imati samo planinske kolibice. Vlasnica ove kolibe je dizajnerica interijera i kako navodi za poznati magazin za uređenje doma, El Mueble, imati ovakvu kolibu je bio njezin u suprugov san oduvijek te su ga odlučili ostvariti za 40. godišnjicu braka.

Ova koliba se nalazi u srcu Pireneja i okružena je borovom šumom i jezerima, a veliki prozori su zaslužni za prizore iz snova koji se pružaju uz kolibe.

Dnevni boravak

Ono što daje posebnu toplinu cijeloj kolibi je dnevni boravak u čijem središtu se nalazi kamin. Zidovi su obloženi drvetom, a pod je hrastov.
Vidi se kako se pazilo na apsolutno svaki detalj, pa tako je ovaj prostor prepun detalja koji čine razliku. Posebno se ističu dekorativni jastuci u neutralnim tonovima, a pažnju nam je privukao i decentno dekorirani stol.
Možemo primijetiti kako je prostor za sjedenje u crnoj boji, baš kao i rasvjeta. Kako dizajnerica kaže, to je prostoru dalo ipak dozu modernog.

Otvoren pogled

Ono što ovu kolibu čini posebno čarobnom su veliki prozori iz kojih se pruža nestvaran pogled. Kako vlasnici navode, još jedna od prednosti ovakvih prozora je zagrijavanje tijekom sunčanih dana.

Kuhinja

Kuhinja je također zanimljiva kombinacija rustikalnog i modernog stila što se opet postiglo kombinacijom crne boje i drveta.

Dobrodošlica na samom ulazu

Kako bi svaka osoba koja uđe u ovu kolibu odmah osjetila da se radi o pažljivo uređenom prostoru, tu je po mjeri izrađeni konzolni stolić na kojem se nalaze svijeće i naravno cvijeće.

Soba

Soba je također obložena drvetom, a krevet i ostali detalji su u prirodnim tonovima što zasigurno daje dozu topline i “ušuškanosti”. Samo se zamislimo ovdje dok vani pada snijeg i poželimo se teleportirati. Zanimljivo je i to što spavaća soba ima dvije razine.

Sve u svemu možemo samo zaključiti da je ovo definitivno koliba u koju bismo se tako rado povukli u zimski san i tu proveli cijelu zimu… Ipak, bili bismo zadovoljni i s barem jednim vikendom.

Moglo bi vas zanimati i: Instagram profil koji osvaja zaljubljenike u uređenje interijera

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: El Mueble

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!