Albanija postaje sve zanimljivija turistička destinacija

by Anđela Sabranović

Vjerujemo da ste posljednjih godina primijetili kako se Albanija sve više spominje kao zanimljiva turistička destinacija. Ako želite uživati u vrhunskim hotelima uz all inclusive ponude po povoljnim cijenama, a uz to istraživati i predivne plaže, možda je upravo Albanija idealna destinacija za ovo ljeto. Iako neki još uvijek imaju predrasude o albanskoj obali, vjerujemo da će i najveći skeptici poslije ovog članka promijeniti mišljenje.

Albanska obala je smještena na Jadranskom i Jonskom moru i krije brojne idilične plaže i tirkizno more.
Veća turistička središta u Albaniji su poput svih takvih mjesta, pa bismo vam radije preporučili istraživanje pravih bisera Albanije. U nastavku smo izdvojili mjesta koja svojim plažama oduzimaju dah.

Plaža Ksamil 

Jedna od najpoznatijih plaža u Albaniji je svakako plaža Ksamil koja se nalazi u istoimenom gradiću. Ono po čemu je prepoznatljiva je tirkizno plava boja mora i sitni bijeli pijesak.
Plaža Ksamil je idealna za odmor s djecom. Iako je Ksamil maleno ribarsko mjesto, svejedno je jedno od najpopularnijih u zemlji, ponajprije zbog idiličnih plaža. Inače, Ksamil je i dio nacionalnog parka Butrint.
Nedaleko od obale nalaze se i četiri otočića do kojih možete doći brodićem, a dva su čak i povezana s obalom te možete doći i pješice.

Plaža Gjipe

Sve ljubitelje netaknute prirode oduševit će plaža Gjipe. Plaža se nalazi ispod kanjona i dostupna je samo pješice. Poznata je po kristalno čistom moru i sitnim kamenčićima.
Ova plaža je idealna i za sve one koji vole spavati pod otvorenim nebom jer tu možete i kampirati. Baš kao i cijela albanska obala, ova plaža još nije toliko svjetski poznata, ali vjerujemo kako je ovakvu ljepotu nemoguće još dugo skrivati. 

Plaža Lukovë

Plaža Lukovë je jedna od najpoznatijih plaža na albanskoj rivijeri i izgleda bajkovito. Jako je popularna među mještanima i turistima, te su na vrhuncu sezone moguće i gužve. Plaža ima i odličan restoran, a do nje možete doći automobilom. Poznata je po savršeno čistom moru i plaži sa sitnim kamenčićima.

Vjerujemo kako će vas ove plaže potaknuti da barem malo više istražite Albaniju koja doista može biti čudesna destinacija, ali samo onda kada pažljivo isplanirate svoje ljetovanje i uzmete u obzir i manje poznata mjesta koja kriju najljepše plaže.

Moglo bi vas zanimati i: Japodski otoci – čudesno mjesto koje morate posjetiti

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Booking, iStockphoto, Unsplash

 

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!