Advent na slow living način uključuje i ove predivne adventske vijence

by Dalia Žmegač-Kunić

Čim se studeni umori i počne laganu pripremu za predaju štafete prosincu, naše misli prirodno lete prema adventu i svoj toj čaroliji koju on donosi. Iščekivanje Božića za mnoge predstavlja najljepši dio godine jer sjaj lampica koje osvjetljavaju ulice, domove i naposljetku, naša srca, čini da mnogi od nas povjeruju u ljepotu života.

Advent na slow living način naglašava nekoliko principa koje već danas možete uvesti u svoju svakodnevicu i tako pokušati smislenije i dublje proživjeti odbrojavanje do Božića. Pročitajte naše prijedloge i prepustite se ljepoti uživanja u trenutku.

Opuštanje kao primarni zadatak

Neka vaš prosinac ove godine bude drugačiji. Odlučite se posvetiti sebi i svemu onome što volite i što vam je potrebno kako biste zaboravili na stres i hektičnost karakterističnu za ovo razdoblje. Jurnjavu za poklonima, obavezama i moranjima ovog prosinca stavite na pauzu. Omogućite si prostor i vrijeme za mir i relaksaciju, najprije u svom domu, a onda i izvan njega. To možete postići uz glazbu koju najviše volite i koja vas čini opuštenima i sretnima, zatim uz masažu na koju već tako dugo planirate otići ili pak postavljanjem minimalističkih ukrasa u sobi u kojoj najviše boravite. Dovoljne će biti svijeće ili jednostavne lampice koje će u vama probuditi dječju radost i probuditi vaš interijer treperavom radosti karakterističnom za došašće.

Moć tišine

Otkrijte moć koju tišina može donijeti vašem domu (i umu!). Pokušajte započeti jutro uz prakticiranje zahvalnosti i omiljeni topli napitak, a zatim utonite u tišinu jutra. U njoj pronađite inspiraciju za dublju svijest o periodu godine u kojem se nalazimo, osjetite mirnu atmosferu i toplinu koja ispunjava prostor u kojem boravite, neka ti mirni jutarnji trenuci budu dio rutine započinjanja svakog dana tijekom adventa.

Fokus na kvalitetu, a ne na kvantitetu

U ovo predblagdansko vrijeme često smo okruženi materijalnim obiljem, stoga pokušajte smjestiti svoj fokus na prave stvari. Zaboravite na dugačke liste obaveza i razmislite kako ih možete smanjiti. Preraspodijelite vlastite prioritete i ostavite za iduću godinu projekte koje ne morate rješavati sada. Ponekad više elana imamo na početku, nego na kraju godine kada smo često i preplavljeni mnogim obavezama i teško razlučujemo bitno od nebitnog. Ovakav način razmišljanja i djelovanja pomoći će vam u otklanjanju nepotrebnog stresa i omogućit će vam da pronađete dublji smisao u svemu što vas okružuje.

Prirodni ukrasi (i mirisi)

Ne zaboravite na otkrivanje mirisa i boja uz koje dozivamo pravu blagdansku čaroliju. Jedno od mjesta na kojem ih možete pronaći je kreativna radionica Sempervivum art koja donosi prirodnu ljepotu dekoracija i blagdanskih ukrasa u vaš dom.

Sukulenti, čuvarkuće, češeri i mnogi drugi zanimljivi sezonski detalji, njihove ukrase čine najpoželjnijom dekoracijom sa specijalnim daškom prirode. Od kompletne ručno rađene blagdanske ponude, mi nismo mogli odlučiti koji ukras odabrati. Toliko su nas inspirirali i oduševili. No, jedno je sigurno – posebnu čar tijekom adventskih nedjelja donosi tradicijsko paljenje adventskih svijeća (ljubav, nada, radost, mir).

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Prirodni vijenci | Prirodne dekoracije | Sukulenti (@sempervivum.art)

Bili vjernici ili ne, svatko ove četiri blagodati želi kao dio stalne postave u svom životu, a uz adventske vijence kao da možemo vizualizirati ostvarenje tih želja. U ovoj kreativnoj radionici pronašli smo predivne moderne, a istovremeno bezvremenske, prirodne vijence s kojima možete ukrasiti svoje stolove i ulazna vrata. U vremenu kada je sve plastično, ubrzano, potrošno i prolazno, ovakvi ukrasi mogu biti sjajan podsjetnik kako zimi ostvariti dodatnu konekciju s prirodom i unijeti u svoj život posebnu dozu elegancije i jednostavnosti.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Prirodni vijenci | Prirodne dekoracije | Sukulenti (@sempervivum.art)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Prirodni vijenci | Prirodne dekoracije | Sukulenti (@sempervivum.art)

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Prirodni vijenci | Prirodne dekoracije | Sukulenti (@sempervivum.art)

 

Moglo bi vas zanimati i: Želite s nama naučiti živjeti sporije? Imamo nekoliko jesenskih aktivnosti za vas

Tekst: Dalia Žmegač Kunić
Foto: Instagram, Pexels

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!