5 aplikacija za bolji i jednostavniji zero-waste lifestyle koji morate probati

by Vjera Pađen

Aplikacije koje će vam olakšati život i uz koje će vam prijelaz na zero-waste način života biti mnogo jednostavniji i lakši. Ove aplikacije od iznimne su važnosti jer će vam uštedjeti vrijeme i pomoći vam da nađete nova mjesta za stvari koje više ne koristite, ali i da pronađete neke stvari koje su vam potrebne, a ne moraju nužno biti iz dućana. U nastavku vam donosimo popis zero-waste aplikacija.

Osim što će vam ove zero-waste aplikacije olakšati život, one će vam uštedjeti vrijeme, spasiti vas frustracije i pomoći vam da pronađete nova mjesta i načine da ovakav način života zaista djeluje u mjestu gdje živite.

Popis zero-waste aplikacija:

Njuškalo – Imate dosta stvari kojih se želite riješiti jer ih ne koristite, a ne želite zagađivati zemlju? Koristite ovu aplikaciju kako biste pronašli vlasnika vaših neželjenih stvari, već i zaradite na njima.

Craigslist – Kupovina second hand stvari je uvije potreban plan kada nam je nešto potrebno. Uštedjet ćete jako puno novca, ali i spriječiti da novi predmeti ulaze uotpad. Aplikaciju možete koristiti i da prodate ili poklonite neželjene stvari.

Instagram – Super izvor inspiracije. Prepun je jednostavnih savjeta, trikova i načina ubacivanja zero-waste promjene u svakodnevicu. u search upišite #zerowaste i naoružajte se dobrim idejama.

Pinterest – Još jedno mjesto za inspiraciju. Možete pronaći toliku „uradi sam“ savjeta, mnogo „kako da“ uputa i recepata za početak svog zero waste života. Želite pronaći recept za zero waste pastu za zube? Postoji bezbroj savjeta na ovoj aplikaciji.

Olio – Ova aplikacija povezuje susjede međusobno, kao i sa lokalnim dućanima s ciljem da se višak hrane i drugih brzo kvarljivih stvari podijeli, umjesto baci.

 

Moglo bi vas zanimati: Evo kako možete uvesti održivost i u segment prehrane!

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest

 

Možda će vam se svidjeti