3 stvari koje možete učiniti za produktivniji i opušteniji tjedan

by Vjera Pađen

Nedjelja je dan za odmor, za minute koje poklanjamo dragim osobama koje, nažalost, tijekom tjedna ne stignemo vidjeti. No, ako svoje vrijeme nedjeljom pravilno rasporedite, tada možete sebi učiniti uslugu za tjedan koji je pred vama.

Istražili smo što još možete napraviti za sebe kako bi vam naredni tjedan prošao produktivnije i ugodnije. Donosimo tri mala, no itekako učinkovita trika.

Isplanirajte si jelovnik za tjedan ispred vas

Bez obzira kuhate li doma, ili jedete vani, važno je da se hranite ravnomjerno, stoga si danas odvojite par minuta da osmislite jelovnik po danima kako biste bili sigurni da ćete u organizam unijeti sve što je potrebno. Tako ćete u srijedu na poslovnom ručku znati hoćete li odabrati ribu, meso ili pak povrće.

organizacija_1_slowage365

Osmislite svoje odjevne kombinacije

Ovaj savjet se na prvu čini možda bespotreban, no gledajte to ovako – ako danas isplanirate svoju garderobu za narednih 5 radnih dana, svako od narednih 5 jutara ćete imati desetak minuta više za tuširanje, ispijanje kave ili druženje s obitelji. Štedite svoje vrijeme!

organizacija_slowage365

Napravite listu

Ne kažemo da napravite listu od stotinu zadataka koje ne bismo mogli napraviti ni uz tri asistenta, ali napravite si listu od pet najvažnijih stvari koje trebate napraviti naredni tjedan i fokusirajte se na njih. Nakon što ih izvršite, imat ćete sigurno više razloga za koktel petkom poslijepodne.

organizacija_slowage365_1

Možda bi vas moglo zanimati:Jadransko more: ne uzimajmo više nego što mu dajemo. Koji projekti za cilj imaju očuvanje Jadrana?

Tekst: V.P.

Foto: Pexels

Možda će vam se svidjeti