Znate li da usne s crvenim ružem privlače pet sekundi više pažnje sugovornika?

by Anđela Sabranović

Iskoristimo to! Neka naše crvene usne progovore protiv nasilja nad ženama!
Iako je danas položaj žena znatno povoljniji nego prijašnjih godina, nasilje nad ženama i dalje je jedan od najčešćih kršenja ljudskih prava.

Svaka treća žena starija od 15 godina, doživjela je neki oblik fizičkog ili seksualnog nasilja, a izložene su žene svih starosnih i obrazovnih kategorija, iz svih regija i tipova naselja, društvenih slojeva i različitih obiteljskih statusa.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i obilježavanja 16 dana aktivizma, pozivamo te da crvenim usnama progovoriš jasno i glasno. Ukoliko primijetiš nasilje, prijavi i podrži borbu protiv nasilja nad ženama.
Avonova akcija “Reci NE nasilju nad ženama” pokrenuta je 2007. godine, i kroz edukativne programe i donacije, zalaže se za zaustavljanje i sprječavanje nasilja nad ženama. Pridruži nam se!

Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja i “16 dana aktivizma”, kompanija Avon je u okviru globalne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama uručila donaciju u vrijednosti od 15.000 dolara Udruzi Uzor u Rijeci.

Iako je danas položaj žena znatno povoljniji nego prijašnjih godina, nasilje nad ženama i dalje je jedan od najčešćih načina kršenja ljudskih prava. Svaka treća žena starija od 15 godina, doživjela je neki oblik fizičkog ili seksualnog nasilja, a izložene su žene svih starosnih i obrazovnih kategorija, iz svih regija i tipova naselja, društvenih slojeva i različitih obiteljskih statusa. Povodom 135 godina postojanja kompanije Avon i obećanja da će donirati 1.35 milijuna dolara za dobrobit žena, globalni grant Avonove fondacije od 15 tisuća dolara dodijeljen je Udruzi Uzor u Rijeci, u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava obiteljskog nasilja.

Ova donacija omogućila je ženama koje su preživjele nasilje, edukaciju kao i ekonomsko osnaživanje, kako bi se žene na više načina osnažile i osamostalile što im pruža veće mogućnosti izlaska iz situacije nasilja.

“Nasilje nad ženama zaista je vrlo važna tema i u svijetu i u našoj zemlji. Zato je 16 dana aktivizma trenutak da educiramo i govorimo protiv nasilja. Želimo da pokažemo žrtvama nasilja da nisu same, a kroz to i da im pomognemo“,  rekla je Danijela Šantić, Country Lead Adriatics.

Akcija ,,PROTIV nasilja nad ženama’’ i Avonov Fond za borbu protiv nasilju nad ženama u Hrvatskoj su pokrenuti 2007. godine, i do danas su omogućili niz kampanja kojima se progovara protiv nasilja i educira javnost, objavljuju konkretne informacije o SOS linijama i načinima pomoći, donacije Udrugama i koraci podrške. Važna podrška svih nas je kupnja proizvoda sa znakom beskonačnosti. Na taj način baš svatko od nas donira i sudjeluje u promjeni.

’’Suradnja s Avonom dragocjena je za Udrugu UZOR, a posebno za žene žrtve nasilja u obitelji jer im na taj način zajedno omogućavamo toliko potrebne prilike kako bi se osamostalile i gradile život za sebe i svoju djecu u kojoj nema nasilja i straha i u kojem mogu mirno i slobodno živjeti. Iskustvo nam je pokazalo da uz adekvatnu podršku ženama činimo promjenu i doprinosimo osnaživanju žena i djece kako bi mogle izaći iz nasilnog odnosa.’’ Paula Bogović, predsjednica Udruge UZOR

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili savjet, suočavate se s nasiljem ili znate nekoga kome je pomoć potrebna, niste sami!

Nazovite: 0800 333 883

Posjetite: www.udruga-uzor-rijeka.hr

Moglo bi vas zanimati i: Avon predstavlja novi raskošni miris i slavi 25 godina postojanja Avona u Hrvatskoj

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!