Zaljubili smo se u ovu planinsku kuću koja poziva na bijeg od stvarnosti

by Anđela Sabranović

Svijet u koje živimo je prepun različitih podražaja i od nas konstantno zahtjeva potpunu uključenost u različite aktivnosti. Sve to udaljava nas od toga da se ponekad istinski čujemo, da samo malo zastanemo i zapitamo se gdje to ustvari toliko žurimo…. Ta stalna užurbanost nam onemogućuje da shvatimo kako tu i sada imamo sve što nam je potrebno jer smo stalno izloženi podsjetnicima na sve ono što nemamo.

Tijekom hladnih zimskih dana ipak malo češće dobijemo priliku za povlačenje koje našem biću toliko treba. Iako se moguće povući u sebe i u svom domu, tek kada negdje odemo možemo se potpuno prepustiti odmoru. Na ovo razmišljanje potaknule su nas fotografije planinske kuće “Sedam Vlašića” koja se nalazi na planini Vlašić u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Ova moderna novoizgrađena planinska kuća se nalazi na samim obroncima dijela planine Vlašić, Galici na nadmorskoj visini 1500 metara. S velike terase pruža se nevjerojatan pogled koji se ne zaboravlja. Okruženi čistom prirodom, svježim planinskim zrakom, cvrkutom ptica ili igrom srna možete biti dio ove bajke. Sama planinska kuća je smještena na dijelu Vlašića koji nudi jako puno izbora za sve one kojima treba bijeg od suvremenog svijeta.


Kuća je izrađena od prirodnih materijala zbog čega se tako dobro uklopila u netaknutu prirodu koja je okružuje.
Ono po čemu je planinska kuća “Sedam Vlašića” poznata na društvenim mrežama jeste terasa koju od prirode dijeli samo staklena stijenka što omogućuje savršen pogled na uspavanu okolinu.

Što reći osim da jedva čekamo posjetiti ovu planinsku ljepoticu i barem nakratko živjeti u potpunom skladu s prirodom.

Moglo bi vas zanimati i: Odmor kao prioritet u 2023. godini

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!