Slovenske terme – opustite um, napunite baterije i osjetite moć termalnih voda

by Vjera Pađen
terme-slovenija.-slowlivinghr

Nedostaje vam inspiracije i ne znate kuda bi mogli otići ovaj vikend? More vam još uvijek nije dovoljno toplo za kupanje, a željni ste opuštanja i krajnje je vrijeme da napunite baterije? Što kažete na jedan antistresni odmor u kojem ćete povezati brigu o vašem zdravlju i opuštanje? Vodimo vas u slovenske terme, jedne od najljepših u Europi. Ova kupališta s vodom iz termalnog izvora pružit će vam hedonističke užitke za sva čula i bez ikakve dvojbe napunit će vam baterije.

U prirodnim lječilištima u Sloveniji možete u okviru raznih wellness programa, ali i medicinskog wellnessa isprobati razne blagotovorne učinke mineralnih i termalnih voda.

Rimske terme – slovenske terme za hedoniste

Jeste li posjetili Rimske terme u Sloveniji? Ako jeste, znate da je to nešto potpuno drugačije, a ukoliko još niste sada je pravo vrijeme da posjetite terme koje vam nude luksuznu oazu za punjenje baterija. Očekuje vas vrhunski užitak, najljekovitije vode, divna priroda i gastronomija o kojoj ste sanjali! Sobe imaju vlastie saune i jacuzzi, a sve to vas očekuje na svega sat i pol od Zagreba! To je sve tek početak. Potpuni ugođaj doživjeti ćete tek kada uđete u predivan bazenski kompleks koji će vas vratiti natrag u prošlost, točnije, 2000 godina u prošlost u prostor stvoren za opuštanje. Rimske terme izgrađene su baš kao one nekad i velika su arhitektonska kopija nekadašnjih rimskih bazena u kojima su se liječili i njegovali nekadašnji Rimljani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RIMSKE TERME (@rimske_terme)

Termalna voda u Rimskim termama jedna je od ljekovitijih voda u Sloveniji. Ona pomaže u liječenju raznih ortopedskih oboljenja, postoperativnih procesa, kožnih problema, reumatskih i neuroloških bolesti. Rimske terme nalaze se u dolini Savinje i okružuju ih netaknute predivne šume što djeluje blagotvorno na kronična oboljenja dišnih puteva. Izvori vode u ovim termama nalaze se 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RIMSKE TERME (@rimske_terme)

Izvori duboki gotovo1000 metara sadrže toplu vodu koja dokazano pomaže kod raznih tegoba, baš kao što smo i naveli. Izvrsna je za opuštanje i relaksaciju, a na mjestu današnjeg kupališta nekada su se nalazili zavjetni spomenici posvećeni nimfama i rimskoj boginji zdravlja Valetrudi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RIMSKE TERME (@rimske_terme)

Terme raspolažu sa predivnih devet unutarnjih i vanjskih masažnih bazena, stoga vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe. Vjerujemo da ćete, koju god aktivnost u termama izabrali doživjeti pravu wellness magiju. Bitno je naglastiti da su Rimske terme kao stvorene za opuštanje, a ne za obiteljski odmor, stoga budite sigurni da vam harmoniju neće omesti dječja vika i galama. Više o Rimskim termama doznajte ovdje.

TERME LAŠKO

Dinamičniji odmor dočekat će vas u termama Laško. Najveća atrakcija u ovim termama je kompleks zatvorenih bazena Thermana Laško smještenih pod atraktivnom staklenom kupolom koja je u ljetnim mjesecima otvorena, a u zimskom periodu blista zahvaljujući svjetlosnim efektima. Iznad bazena s toboganom, umjetnim valovima, i brzom rijekom nalaze se i tri whirlpoola – atrakcija koju morate isprobati. U ovim toplijim danima možda vam to i nije toliko važno, ali u zimskim mjesecima zanimljivo je kupanje u otvorenom bazenu sa toplom vodom čija temperatura varira između 32 i 34 stupnja celzijusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thermana Hotels & Resorts (@thermana_lasko)

Neka od novijih istraživanja pokazala su da voda iz laških termi, osim povoljnog kemijskog sastava, ima i blagotvorno bioenergetsko djelovanje što je od iznimnog značaja za naš organizam, ali i za uspostavljanje energetske ravnoteže u organizmu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thermana Hotels & Resorts (@thermana_lasko)

Napunite baterije, uživajte u holističkom pristupu pojednicu. Terme Laško nude toliko tofa: od šarolike lepeze masaža, raznih terapija, odličnih wellness paketa – na vama je samo da izaberete što želite, opustite se i napunite baterije. Baš zato, zbog sveg navedenog jedan spa vikend u Sloveniji idealan je odabir za vas. Zanima nas samo, u koje slovenske terme prvo idete?

Moglo bi vas zanimati: Nacionalni parkovi specijal: Osobne iskaznice svih nacionalnih parkova Hrvatske

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Privatna arhiva, Instagram

Možda će vam se svidjeti