U akciji Zeleni korak deset generacija osnovnoškolaca spasilo više od 50.000 stabala

by Anđela Sabranović

Završeno je deseto izdanje akcije Zeleni korak u kojoj je od 2012. godine sudjelovalo više od 220.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Deset generacija mladih ekologa je, uz podršku nastavnika, ravnatelja, obitelji i lokalne zajednice, prikupilo više od 3.000 tona starog papira za recikliranje, čime su spasili više od 51.000 stabala. Svake godine, škole čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio za njihov doprinos zaštiti okoliša i razvoj ekološke svijesti.

„Tijekom deset godina djeca diljem Hrvatske pokazuju nam da možemo napraviti velike stvari ako se udružimo i djelujemo zajedno. Ponosni smo na Zeleni korak i na sve mlade ekologe koji su do sada sudjelovali u njemu. Zato, uime dm-a, želim zahvaliti svim učenicima i djelatnicima škola što su doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice te onima koji su nas i ove godine podsjetili da je svaki zeleni korak važan za održiviju budućnost“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

U 2022. u Zelenom koraku sudjelovalo je 17.229 učenika, a svaka od deset najuspješnijih škola osvojila je nagradu u iznosu od 1.327,23 eura. Među školama koje su osvojile nagradu je i Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška čiji su učenici čak sedam puta bili među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj.

Gotovo svako sudjelovanje u Zelenom koraku našoj je školi donijelo pobjedu pa su tako zahvaljujući dm-ovim nagradama u našu školu stigle pametne ploče, računala, kopirni uređaji, a jedna od nagrada omogućila nam je kupnju limenog skladišta za papir. Pravilno odlaganje otpada, održivi život i razvoj utkani su u naše satove razrednika, radionice, akcije i zahvalni smo dm-u što nam Zelenim korakom već deset godina pruža podršku u našim naporima da učenicima prenesemo vrijednosti održivog razvoja“, izjavila je ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška Blagica Pečnjak.

Uz učenike OŠ Ljudevita Gaja u desetom Zelenom koraku najbolje rezultate ostvarili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Trnovec i OŠ Trpanj te učenici Područnih škola Plešce, Jamarice, Glavina Donja (Imotski), Veliki Raven (Križevci) i Češko Selo (Petrinja).

Moglo bi vas zanimati i: dm u potpunosti prešao na zelenu energiju: Sve energetske potrebe poslovanja dm podmiruje iz obnovljivih izvora

Tekst: PR

Foto: PR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!