Salajland blista u punom sjaju – super prijedlog za vikend izlet!

by Vjera Pađen

Nakon dvije godine vratila se najljepša božićna priča u Hrvatskoj – Salajland i zablistala je u svom punom sjaju! Cijene ulaznica ostaju iste kao i do sada te je parking i dalje besplatan.

Božićna priča obitelji Salaj, koja se održava nešto više od 20 godina na obiteljskom imanju Salaj u Grabovnici pored Čazme, vratila se nakon prošlogodišnje pauze. Ova tradicionalna manifestacija spada u jedan od najvećih božićnih događaja u Hrvatskoj, a privlači i posjetitelje iz cijelog svijeta. Parking je besplatan, a cijena ulaznice kao što smo naveli ostala je ista:  40 kuna po osobi, a djeca do 7 godina u pratnji odraslih ne plaćaju ulaz. Ovaj blagdanski period savršeno je vrijeme za posjetiti Salajland, zar ne?

Božićne lampice na imanju Salajland upaljene su u studenom

Nakon godine pauze, božićne lampice Imanja  Salajland ponovno su upaljene u studenom, a nezaboravan blagdanski doživljaj svojim posjetiteljima se pruža do 9. siječnja 2022. godine. Obitelj je dobila potvrdu od Stožera Civilne zaštite kako nema ograničenja u broju osoba koje mogu biti na imanju, no za ulazak će biti potrebna COVID potvrda. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze u pratnji roditeljaili skrbnika su izuzeta od ovog pravila.

Ponedjeljkom i utorkom moguće je posjetiti imanje obitelji Salaj bez COVID potvrda, ali tada je ograničen posjet imanju na maksimalno 100 ljudi. Zbog toga, kako nam navode vlasnici imanja, moguće je i čekanje na ulaz.

Doživite posebnu radost svjetla i ovog Božića

Bajkoviti svijet čeka vas sa 5 milijuna lampica kako bi probudio dijete u vama, a vašoj djeci donio jedinstven doživljaj Božića. Uz snažan kotač starog mlina, šum vodopada rijeke Grabovnice, više od2000 stabala, jezera, mostove i puteljke, sve ukrašene ručno rađenim dekoracijama provedite najljepše doba godine na imanju koje savršeno reflektira nebo iznad sebe.

Restoran na imanju radi i ove godine, nudi tradicionalna jela kao što su sarma s pire krumpirom, grah s kobasicom te lovački gulaš) i dodatno grill čevapčiće, kobasice, najburger, hot dog…

Ako se želite ovaj vikend opustiti i provesti vrijeme na otvorenom, a pritom uživati u pogledu – ovo je savršen izlet za vas! 

Moglo bi vas zanimati: Imamo savršen prijedlog za wellness vikend s prijateljicama

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Salajland službena stranica

Možda će vam se svidjeti