Otkrili smo divan Instagram profil koji poziva na sporija i svjesnija putovanja: Upozorenje, prizori koje ćete vidjeti ostavljaju bez daha

by Anđela Sabranović

Znate onaj osjećaj kada vam u danu očajnički treba samo malo odmora i odmaka od svakodnevice koja je ponekad nažalost sve samo ne jednostavna?
E pa za takve trenutke su kao stvoreni Instagram profili ispunjeni sadržajem koji uz laganu glazbu prikazuju neke od najljepših dijelova svijeta. Ovaj put privukao nas je profil Simple slow traveler koja nas vodi kroz skrivene ljepote Francuske i Italije.

Kada bismo morali odabrati dvije države koje najviše pozivaju na usporavanje i svjesno uživanje u ljepoti življenja odabrali bismo upravo te dvije i zato nam je cijela priča još posebnija.

Nije slučajnost to što je upravo u Italiji nastao poznati izraz Dolce far Niente. To je doista nacija koja zna kako se istinski živi što pokazuje i činjenica da i u najvećim turističkim središtima zatvaraju sve objekte kako bi imali pauzu za ručak. Sigurno ste čuli kako Talijani i Francuzi često uz ručak sebi priušte i čašu vina te popodnevno spavanje. To su nacije koje i u današnjem svijetu tim naizgled malim potezima odlučno prkose bilo kakvom požurivanju i to nas jednostavno fascinira.

Zato nas je oduševio profil koji spaja sve posebnosti ove dvije magične države. Iza njega stoji sanjiva duša i strastvena putnica Sonia Mota.
Ona nije klasični putnik koji se želi pohvaliti velikim brojem posjećenih zemalja i znamenitosti. Ona je putnik koji poziva na usporavanje. Kako navodi u opisu profila putovanja su za nju važna stavka za wellbeing te im zato i pristupa na poseban način.

Ona nas je podsjetila koliko samo neistraženih ljepota kriju francuske i talijanske Alpe, Provansa, Toskana, zatim koliko ljepote se krije u selima koja nisu preplavljena turistima te kako se često najveća ljepota sastoji od jednostavnosti….

Naša preporuka je da ovo ne bude profil koji ćete pregledati u nekoliko minuta. Napravite si kavu ili natočite čašu vina (po mogućnosti talijanskog ili francuskog za potpuni doživljaj) uz ukusnu pastu i dopustite si mali bijeg od svega te zaronite u čisti hedonizam. Dajemo vam obećanje kako će vam Sonia prenijeti jedan sanjivi svijet kojim prevladava mir i čisti užitak. Ono što nam je privuklo pažnju je i način na koji je glazba doslovno savršeno uklopljena u svaki prizor…

Ovaj put smatramo kako će stvarno slika i video puno bolje od riječi doprijeti do vas te smo u nastavku izdvojili nekoliko linkova koji ne ostavljaju mjesta za ravnodušnost.

Uživajte!

Moglo bi vas zanimati i: Wellness vikend za dvoje u ovim termama će unijeti dozu romantike u svaki partnerski odnos

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Instagram

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!