Ljeto je počelo, a mi smo već napunili baterije u jednom predivnom resortu u srcu Like

by Anđela Sabranović

Dok ponekad sanjamo neke slow living trenutke da ih uhvatimo samo za sebe, oni su zapravo već tu negdje blizu nas i nježno nam se osmjehuju te zazivaju da ih otkrijemo. Tako su nam se i Camping Plitvice sasvim nenadano prišuljale i oduševile ljepotom kraja i bogatstvom ponude. Poput neke zelene opuštajuće oaze u kojoj osjetite puls prirode na ne tako velikoj udaljenosti od gradske metropole u kojoj vas vibrantni ritam ipak tjera da živite brže. Usporiti! Samo to je dovoljno za početak odmora u ovom čudesnom resortu.

Ljepota Plitvičkog kraja poznata je zbog svoje bujne zelene vegetacije, prirodnih tokova, brdovitih dijelova i ne manje bitno, slavnih Plitvičkih jezera. A Camping Plitvice smjestile su se samo 3 km od NP Plitvička jezera, što je doslovno par minuta vožnje osobnim automobilom.

No, krenimo redom. Zaputili smo se tako jednog vikenda, taman u pred ljetno razdoblje, prema Camping Plitvicama koje su udaljene od Zagreba oko 120 kilometara, a nalaze se u mjestu Smoljanac. To je nešto malo manje od dva sata vožnje osobnim automobilom, a jednako tako su udaljene i od Zadra. Dakle, mogli bismo reći kako se nalaze u samom srcu Like i Gorskog kraja. Vožnja do tamo je već opuštanje samo za sebe. Divili smo nepreglednom zelenilu koje nas je na svakom koraku grlilo sa svih strana, doslovno svih 360 stupnjeva. To je bio i znak da vikend gateway može početi.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Camping Plitvice 🇭🇷 (@campingplitvice)

Kad stignete na recepciju Camping Plitvica dočeka vas ljubazno osoblje i velika karta Plitvičkih jezera nacrtana kredom preko jednog cijelog zida u lounge djelu pokraj recepcije, gdje možete malo sjesti dok čekate, a postoji i mali kutak za djecu s malim stolicama i priborom za crtanje. Nakon što smo se prijavili, dobili smo narukvicu za parking koja omogućuje neometani ulazak i izlazak iz kamp područja, te se autom zaputili u svoju Deluxe mobilnu kućicu. Da, imate doslovno parking ispred kućice u kojoj ste odsjeli, pa je nošenje prtljage „mačji kašalj“ i sve je gotovo u tren oka, a vi ste već smješteni te spremni za osvježenje, istraživanje kampa, odlazak na bazen ili u restoran – sve unutar kampa i ne nužno tim redom. 

S obzirom na to da su Camping Plitvice jedan od rjeđih kampova u Hrvatskoj koje krasi pet zvjezdica, takav nas je i smještaj dočekao. Naime, osim kampera i šatora, ovaj moderan turistički kompleks površine 16.000 m2 sadrži i 17 Premium i Deluxe mobilnih kućica. Svaka kućica ima dvije dvokrevetne sobe i dvije kupaonice, kuhinju i dnevni boravak te veliku prostranu terasu. Kuhinja je opremljena sa svim potrebnim priborom – od kuhala za vodu, frižidera, aparata za kavu, posuđa, a dočekat će vas i kapsule za kavu te izbor raznih vrsta čajeva.

Kućice su razmještene kaskadno u kružnicu, a u središtu njihovog razmještaja nalazi se dječje igralište i poligon za djecu. Srećkovići su sigurno oni roditelji čije se kućice nalazi u prvom redu odmah uz igralište jer mogu sjediti na privatnoj terasi kućice i bezbrižno pijuckati kavu dok im se djeca igraju u parkiću.

No, nas su interesirali svakako ostali sadržaji koji se nalaze u sklopu Camping Plitvica, a to je prvenstveno veliki restoran s ponudom bogatih ličkih jela pa sve do modernih kao što je sushi ili lava kolač. Bruschette su odličan izbor za snack, a veliki izbor juha je svakako preporuka za sve koji vole jela na žlicu i kojima je dosta „izletničkih“ sendviča ili suhih grickalica. U nastavku restorana nalazi se pool bar i dva bazena te velika terasa. Naravno da smo se tamo odmah uputili s namjerom da se okrijepimo nakon puta.

Uz finu ličku platu i osvježavajuće sokove uživali smo uz bazen, a nakon toga se okušali u košarci na sportskim terenima. 

Oni koji su željni konkretnijeg vježbanja, mogu se okušati u CrossFit zoni koja se nalazi odmah uz košarkaši teren. Anja Kandrač, voditeljica marketinga Camping Plitvica rekla nam je da ljeti imaju organizirane i roštiljade u posebnoj roštilj zoni, nogometne turnire, mini koncerte u njihovom malom amfiteatru te razna druga događanja.

Ništa manje bitno za spomenuti je i to da je kamp pet friendly, cijeli resort ima Wi-Fi pokrivenost, te kod restorana možete pronaći vending aparate s najbitnijim higijenskim potrepštinama kao što je četkica za zube, ako ste ju kojim slučajem zaboravili (što se desilo i nekome od nas hi hi).

Plitvice shopping mall koji ima svu bitnu ponudu za zahtjeve modernog lifestyle nalazi se također na udaljenosti od samo 4 km, odnosno 5 minuta vožnje. No, nas su prije svega zanimali ostali rekreativni sadržaji u okolici kampa, a kojih zaista ima puno i to na svega 5-10 minuta vožnje autom. I to nas je oduševilo! Ne samo da se u srcu prirode osjećate kao da vam je sve dostupno od modernih sadržaja, već ne manjka i onih avanturističkih, adrenalinskih, sportskih i sličnih sadržaja.

Tako u blizini Camping Plitvica možete isprobati quad & buggy vožnju, voziti se u prozirnim kanuima ili lađom, rafting, jahanje konja, posjetiti ranč jelena, obići stari napušteni vojni aerodrom Željava, otići u obilazak Baračevih špilja i Speleon centra i još štošta drugog. Mi smo se odlučili za zipline u Adrenalin park Plitvice, i nismo pogriješili!

Izazivati se i upoznavati svoje mogućnosti je definitivno jedna od prednosti putovanja, jer tada se pružaju prilike za isprobati nešto novo. Tako je i bilo. Naravno da smo se spustili ziplineom dugačkim 300 m u kanjon rijeke Korane, nakon što smo se malo prethodno dvoumili. Skupljena hrabrost se pretvorila u nagrađenu dozu adrenalina i „feel good“ osjećaja nakon spusta. Na startnu poziciju se vraćate pješice (zaista kratki put) ili pričekate dok se ne skupi više osoba pa vas vozač odveze quad-om. Mi smo se naravno odlučili vratiti pješice, jer kada ćemo ako nećemo sada dok smo u prirodi, van ureda, na svježem zraku i prepuni dojmovi. Uvijek radije biramo hodanje jer ono je i zdravija varijanta.

Druženje uz večeru nastavili smo u restoranu Camping Plitvica. 

Sutradan nakon doručka smo zavirili još dublje u ljepote prirode i Plitvičkog kraja posjetom našem najpoznatijem Nacionalnom parku Plitvička jezera. Velikih osmjeha i srca ispunjenih novim avanturama vratili smo se kućama u nedjeljno predvečerje, napunjenih baterija i spremni za nove radne pobjede.

Moglo bi vas zanimati i: Krenite s nama na pravo slow living putovanje poslije kojeg ćete poželjeti i sami otkriti čudesnu Gran Canariju

Tekst: Petra Šafranko

Foto: Ana Ivančić Šola

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!