Koje su najpopularnije boje u uređenju interijera za 2022.godinu

by Anđela Sabranović

Boje u interijeru mogu utjecati na doživljaj veličine prostora, ali i na naše raspoloženje. Najpopularnije boje tako često ovise o okolnostima koje nas okružuju. 
Tijekom vremena pandemije prostorima su vladali najnježniji zemljani tonovi, prirodni materijali što smo doživljavali kao svojevrsni kontrast mira svom tom nemiru koji se oko nas događao.
Iako smo pretpostavljali da će nas slični tonovi pratiti i u ovoj godini dočekalo nas je nešto potpuno suprotno. Najpopularnije boje sad bi nas trebale malo razvedriti, smatraju stručnjaci. 
Naime, prema svim vodećim svjetskim časopisima za uređenje interijera ova godina nam donosi velike promjene i potpuno zaokret.

Dizajneri interijera su odlučili unijeti jarke boje u interijere kao odraz svojevrsnog optimizma za sve što nam budućnost nosi. Moramo priznati kako nas je ova vijest razveselila jer smo vrlo vjerojatno svi pomalo siti sličnih domova u svim nijansama bež i bijele boje s neizostavnom pampas travom… U nastavku saznajte koje su to trenutno najpopularnije boje u uređenju interijera.

Žuta boja
Kada ste posljednji put vidjeli žuti komad namještaja? Mi se doslovno ne možemo ni sjetiti. E pa žuta bi ove godine mogla zasjesti na sami tron i definitivno je dokaz kako nam se optimizam vraća na velika vrata jer nema boje koja poput žute unosi život i živost u prostor. Ako ipak nemate hrabrost odabrati komade namještaja u žutoj boji, bit će dovoljni i detalji poput jastuka

Svijetlo plava

Svijetlo plava je prozračna i svježa nijansa koja će udahnuti novi život vašem prostoru. Ovo je boja koja bi mogla biti “nova siva” koja je već duže vrijeme vladala prostorima. Naime, dovoljno je nježna da je uz nju jednostavno uklopiti druge detalje, a opet dovoljno efektna da napravi razliku.

Smaragdno zelena

Tijekom pandemije svi smo jako puno vremena provodili u prirodi s kojom smo se opet istinski povezali.
Stoga, nije ni neobično što je upravo zelena, boja prirode ono što dizajneri interijera predlažu za naše domove. Iako smo bež tonove odbacili, zelena je dovoljno prirodna, ali i odvažna da ostane. 
Smaragdno zelena je trenutačno najpopularnija što ne čudi s obzirom na dojam koji stvara u prostoru.

Crvena boja

Boja koju nismo očekivali je upravo crvena, ali kada samo zamislimo koliko dobro ide uz drvo i rustikalne zlatne detalje razumijemo zašto će biti veliki trend.
Znamo kako je crvenu važno pažljivo kombinirati s ostalim bojama, ali budući da smo posljednjih godina svi bili okrenuti ka neutralnim tonovima zasigurno ćemo je jednostavno uklopiti u svoje postojeće prostorije.

Radujemo se svemu što u nama budi optimizam i vjeru kako je ovo pandemijsko razdoblje doista iza nas. Nadamo se kako ćemo uskoro svi zajedno opet unijeti boje u svoje domove, ali i ono najvažnije – u svoje živote.

Moglo bi vas zanimati i: Tamni zidovi smanjuju prostoriju – istina ili mit?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: countryliving.com

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!