Veganske bučine rolice s cimetom: Jesenski desert koji obara s nogu

by Slowliving uredništvo

Mekane, mirisne i sočne, ove veganske rolice s bučom i cimetom donose okus i miris prave jesenske čarolije i morate ih isprobati.

Spoj pirea od buče, toplih začina i nježnog nadjeva čini desert (ili doručak!) koji će vas grijati u sve hladnijim danima koji nam dolaze. Još kada ih premažete veganskom kremom od sira ili jednostavnim javorovim preljevom, užitak je zagarantiran.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anthea (@rainbownourishments)

Sastojci (za 12 rolica)

Tijesto:

500g glatkog ili krušnog brašna

200g pirea od buče (domaći ili iz konzerve)

60g veganskog maslaca

200 ml biljnog mlijeka (sojino, zobeno ili bademovo)

60g šećera

7g instant kvasca

prstohvat soli

Nadjev:

60 g veganskog maslaca (omekšanog)

120g smeđeg šećera

2 žličice cimeta

½ žličice mješavine pumpkin spice začina (ili muškatni oraščić + đumbir)

Preljev:

veganski krem sir + malo šećera u prahu ili jednostavni preljev od javorovog sirupa

Priprema:

  1. Tijesto
    U zdjeli pomiješajte mlako biljno mlijeko, šećer i kvasac. Dodajte pire od buče, rastopljeni veganski maslac i brašno. Umijesite mekano tijesto (po potrebi dodajte još malo brašna). Mijesite oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite da se diže 1–1,5 sat, dok se ne udvostruči.
  2. Oblikovanje rolica
    Tijesto razvaljajte u pravokutnik. Premažite maslacem, pospite šećerom i cimetom. Zarolajte u čvrstu roladu i narežite na 12 jednakih komada. Najlakše ćete rezati tankim kuhinjskim koncem ili oštrim nožem.
  3. Drugo dizanje
    Složite rolice u nauljen pleh (20×30 cm), pokrijte i ostavite još 30 minuta da narastu.
  4. Pečenje
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25–30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Završni dodir
    Premažite toplim preljevom ili kremom po želji. Poslužite dok su još tople i mirisne.

Savjeti i trikovi

Ako tijesto bude ljepljivo, dodajte malo brašna, ali pazite da ostane mekano – tako će rolice biti prozračne. Pire od buče možete napraviti sami: buču narežite, skuhajte ili ispecite, pa izmiksajte u glatku kremu. Rolice su najfinije svježe, ali možete ih zamrznuti i čuvati do 3 mjeseca.

Ove veganske bučine rolice savršene su za mirna jesenska jutra, popodnevni čaj ili druženja koja mirišu na toplinu doma.

Foto: Freepik

MOGLO BI VAS ZANIMATI I: Elegantna jesenska kraljica: Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata za tortu od bundeve

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!