Može li zdravije i nutritivno bogatije? Donosimo vam recept za proteinski cheesecake

by Slowliving uredništvo

Ako tražite desert koji je istovremeno zdrav, hranjiv i zasitan, a opet dovoljno ukusan da ga poslužite i kao mali cheat-meal, ovaj proteinski cheesecake pravo je rješenje.

Uz više od 35 g proteina po porciji, savršen je izbor za doručak, međuobrok ili brzi desert nakon treninga. Ono najbolje? Priprema je toliko jednostavna da sve sastojke samo ubacite u blender, a pećnica odradi ostatak posla.

Rezultat je mekani i kremasti kolač s voćnim twistom koji vas neće opteretiti kalorijama, ali će vas dugo držati sitima.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marina Wright (@marinawrightwellness)

Sastojci (za 1 porciju):

  • 170 g grčkog jogurta (posni ili s malo masnoće)
  • 2 velika jaja
  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • šaka smrznutih malina (za posipanje)

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 190 °C (s ventilatorom).
  • U blender stavite grčki jogurt, jaja, zobene pahuljice i javorov sirup. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Smjesu prelijte u manju posudu za pečenje (cca 20 × 15 cm).
  • Po vrhu ravnomjerno rasporedite smrznute maline.
  • Pecite 20–25 minuta, dok se sredina ne stegne, a rubovi ne poprime zlatnu boju.
  • Ostavite da se malo ohladi pa poslužite. Uživajte dok je još topao ili stavite u hladnjak za čvršću teksturu.

Nutritivne vrijednosti po porciji iznose oko 410 kcal, s približno 36 g proteina, 37 g ugljikohidrata i 13 g masti. Dobar tek!

Foto: Freepik, ilustracija

MOGLO BI VAS ZANIMATI I: Veganske bučine rolice s cimetom: Jesenski desert koji obara s nogu

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!