Ovo su aplikacije za putovanja koje bi se trebale naći na tvom mobitelu ako često putuješ

by Anđela Sabranović

Aplikacije za putovanja postoje s razlogom. Naime prava aplikacija u pravom trenutku na putovanju može spasiti cijeli odmor.

Brzi pristup informacijama u realnom vremenu ponekad može biti od „životne važnosti“ dok ste na godišnjem odmoru jer vrlo često jedan do dva tjedna koliko imate za najbitniji odmor u godini, želite provesti maksimalno uživajući i opuštajući se. No ponekad, nesretne okolnosti na putovanjima znaju akomodirati raspored odmora – od kašnjenja letova, zatvorenih restorana, krivih ruta i slično.

Digitalizacijom i suvremenim načinom života, te potenciranjem prelaska na zeleno digitalno poslovanje, dobili smo mogućnost da ove dobrobiti koristimo i u turizmu u vidu turističkih aplikacija. Ne samo što su time potrošači tj. putnici na dobitku, već se time ostvaraje mnoštvo ekoloških i financijskih dobrobiti kao što je npr. smanjenje troškova tiskanja brojnih propagandnih materijala. Važnost pravovremenog rezerviranja u vrhuncu sezone, mnoštvo informacija o atrakcijama, hotelima, restoranima i drugim zanimljivostima u blizini gdje provodite odmor, mogućnost rezerviranja ulaznica za događaje ili predstave, sve su to dobrobiti za krajnjeg potrošača.

Donosimo vam u nastavku teksta neke od aplikacija u turizmu s kojima će vaš godišnji odmor zasigurno biti lakši i ugodniji.

  1. EXPLORE CROATIA

Zamislite samo personalizirane turističke usluge prema vašim potrebama i željama. Sve to pronaći ćete u aplikaciji Explore Croatia koja je nastala pod okriljem Hrvatske turističke zajednice. Explore Croatia aplikacija nudi mogućnosti planiranja putovanja, pogodnosti raznih davatelja usluga shodno vašoj trenutnoj lokaciji u kojoj boravite, do izrade i dijeljenja digitalnih razglednica ili informacije o brojnim zanimljivostima o Hrvatskoj.

 

  1. TRIPADVISOR

TripAdvisor je internetski portal poznat i po tome što se tamo mogu pronaći osobna iskustva i recenzije milijuna korisnika odnosno putnika diljem svijeta. TripAdvisor dolazi i u verziji aplikacije te služi kao digitalni turistički vodič – od informacija o najboljim restoranima, hotelima i ostalim atrakcijama koje možete posjetiti te prijevozu, rezervacijama letova ili iznajmljivanju automobila.

  1. GUIDE FOR YOU

Aplikacija GUIDE for YOU je namijenjena vlasnicima hotela, vila, apartmana, turističkih objekata ili turističkih zajednica, odnosno svim dionicima u turističkom sektoru kako bi mogli brzo i efikasno odgovoriti na upite i zahtjeve turista kada odsjedaju kod njih, a žele dobiti informacije o autentičnim kulturno-turističkim proizvodima i uslugama u okolici smještaja i šire. Prednost aplikacije je što je prilagođena na više jezika i ima audio opis sadržaja. Nudi i informacije o navigaciji, kontakte za pomoć, popuste i još puno toga.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GUIDE for YOU (@guideforyou.app)

  1. NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA

Naš najpoznatiji nacionalni park dobio je svoju aplikaciju koja omogućuje jednostavnije snalaženje na ovoj velikoj površini od 300 km2 koju čine šume i jezera. Aplikacija sadrži informacije o rutama i obilascima parka, značajnim punktovima, vrijednostima i edukativnom sadržaju u parku, mogućnosti označavanja gdje ste parkirali auto, te razne informacije o ponudi smještaju i restorana.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

  1. LYNTEL eSIM APLIKACIJA KRISTIJANA ILIČIĆA

Ova aplikacija u privatnom vlasništvu našeg najpoznatijeg travel blogera Kristijana Iličića i nekolicine njegovih partnera donosi mnogobrojne dodatne vrijednosti jer nudi rješenja na konkretne probleme i situacije koje je sam Kristijan iz prve ruke prošao. S obzirom na to da je Kristijan proputova 194 države svijeta zna da je najveći problem i izazov svakom putniku – internet. eSIM aplikacija (SIM kartica u digitalnom obliku) služi za dostupnost podatkovnog prometa i kvalitetne internetske veze u više od 150 zemalja, jednostavna je za koristiti, a možete se preko nje odmah povezati na Internet u kojoj god državi s popisa zemalja se nalazili. Sve je pohranjeno na eSIM kartici, nije potrebno stalno umetanje nove fizičke SIM kartice i ono nije u koliziji s originalnom SIM karticom.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic)

  1. ACI MARINA

Za sve nautičare ili one koji su barem jednom poželjeli provesti godišnji odmor na jedrilici, katamaranu ili jahti, ova aplikacija može dobro doći jer pruža informacije o svih 22 ACI marine koje čine najveći lanac marina na Mediteranu, te sidrišta i luka. ACI marine su se smjestile u blizini gradova bogate povijesti ili neposrednoj blizini prirodnih ljepota Hrvatske. Preko ove aplikacije mogu se rezervirati brodski i suhi vezovi što pomaže uštedi brige i vremena, posebno u špici sezone ili za vrijeme lošeg vremena.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ACI Marinas (@aci_marinas)

Moglo bi vas zanimati i: Krenite s nama na pravo slow living putovanje poslije kojeg ćete poželjeti i sami otkriti čudesnu Gran Canariju

Tekst: Petra Šafranko

Foto: Instagram, EXPLORE CROATIA, TRIPADVISOR

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!