Želite koristiti isključivo clean beauty kozmetiku? Ove 3 aplikacije vam mogu pomoći

by Anđela Sabranović

Vjerujemo da ste primijetili kako posljednjih godina polako, ali sigurno raste svijest o važnosti razmišljanja o tome što je u proizvodima koje nanosimo na kožu.
Prije smo najviše razmišljali o trenutnom učinku proizvoda, ali srećom situacija se mijenja. Kupci postaju sve više osviješteni i kada god to mogu biraju prirodnije i zdravije varijante. Ipak, kada tek krećete na clean beauty putovanje ne izgleda niti malo jednostavno čitati sve te etikete sa sastojcima čije nazive ne možemo ni izgovoriti. Ono što vam tada može pomoći su aplikacije koje su kreirane posebno kako bi analizirale sastojke beauty proizvoda.
U nastavku smo izdvojili tri najpopularnije koje su uz to i jako jednostavne za korištenje.

Think Dirty

Ako tražite jednostavnu aplikaciju uz pomoć koje ćete u svega nekoliko trenutaka skenirati sastojke na beauty proizvodima ovo bi moglo biti rješenje za vas. Naime Think Dirty aplikacija već više od deset godina pomaže svojim korisnicima analizirati proizvode na policama.
Osnivačica danas kompanije Think Dirty, Lily Tse je pokrenula cijelu priču kada je i sama poželjela otkriti više o štetnim sastojcima unutar proizvoda koje svakodnevno koristimo. Željela je pronaći sigurne alternative, ali to tada nije bilo tako jednostavno kao danas… Ono što je odlično jeste činjenica da aplikacija nudi i bolje alternative u slučaju da je proizvod koji vas zanima štetan. Zbog toga je upravo ova aplikacija odabir mnogih.

Clean Beauty

Još jedna popularna aplikacija koja je također jako jednostavna za korištenje je osvojila povjerenje mnogih. Ono po čemu je ova aplikacija posebna jeste njezina mogućnost da prepozna sastojke kozmetičkih koji su u EU zabranjeni.  Aplikacija je jasna i odmah ćete vidjeti kako je potrebno napraviti fotografiju sastojaka koji su navedeni na proizvodu i onda ćete dobiti sve potrebne detalje.

INCI Beauty

Ova aplikacija funkcionira tako da pomoću kamere skenirate bar kod proizvoda koji analizirate.
Sastojci su označeni bojama pa tako zelena predstavlja dobre dok žuta, narančasta i crvena one koji imaju potencijalno štetno djelovanje. Kod ove aplikacije nam se sviđa to što su proizvodi grupirani u nekoliko skupina (kosa, tijelo, lice).

Možda vam na prvi pogled izgleda besmisleno toliko vremena trošiti na istraživanje proizvoda, ali kada jednom pronađete proizvode koji su sigurni i dobri za vas sve će vam ići mnogo brže i lakše. Uz to uživat ćete u korištenju proizvoda koji su stvarno dobri za vaše zdravlje, a to nema cijenu.

Moglo bi vas zanimati i: Upoznajte Lanu koja je za svoj dom odabrala minimalizam i low tox način života: “Nismo se rodili da bismo bili robovi poslova, odnosa, kuće, predmeta, djece, nego da uživamo u svakodnevnom životu…”

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: Think Dirty, Clean Beauty, INCI Beauty

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!