Jahorina je vaša destinacija za zimski odmor? Odlično, mi imamo ideje za smještaj!

by Anđela Sabranović

Posljednjih godina Jahorina koja se nalazi u susjednoj BiH je polako, ali sigurno postala jedno od najatraktivnijih skijališta u regiji. Iz godine u godinu se ulažu značajna sredstva za unapređenje uvjeta na stazi i sada su dovedeni gotovo do savršenstva.


Osim toga, ponuda ugostiteljskih objekata je izuzetno atraktivna i svi su otvoreni što je u ovo pandemijsko vrijeme posebno značajna informacija za posjetitelje. Na stazama Jahorine su održane i zimske Olimpijske igre davne 1984. godine što dovoljno govori o atraktivnosti ove planine za skijaše. Budući da razloga za posjetu Jahorine ima sasvim dovoljno, odlučili smo istražiti ponudu smještaja.

Ponuda smještaja na Jahorini

Planinska kuća Snowhite

Ako volite idilični ugođaj planinskih kućica, ovo je smještaj za vas! Naime, planinska kućica Snowhite ima sve što vam može zatrebati, a prilikom uređenja se mislilo doslovno na svaki detalj. To potvrđuju i odlične ocjene i komentari gostiju koji su je posjetili.

Aparthotel Vučko

Ako vam je dok ste na skijanju jedan od najvažnijih kriterija prilikom odabira smještaja blizina staze, onda je je aparthotel Vučko pravi izbor za vas jer se nalazi doslovno nekoliko koraka od staze. Hotel je izrađen od prirodnih materijala i doista izgleda idilično. U sklopu njega imate trgovinu, a i odličan restoran.

Chalet Petit Palais

Novouređeni butik hotel Chalet Petit Palais nalazi se u Jahorini. Žičara Poljice udaljena je 300 metara od objekta. Sve jedinice uređene su u alpskom stilu i pružaju sav komfor koji možete poželjeti.

Gorske vile 

Ovaj smještaj je također idealan za sve one koji žele nakratko pobjeći od stresa i užurbanog života u malu oazu kakvu mogu pružiti samo drvene planinske kućice. Gorske vile su novoizgrađeni objekti na Jahorini, a po onom što smo vidjeli, možemo samo reći da ih jedva čekamo posjetiti.

Kupola iznad Sarajeva

Za sve one kojima blizina staze nije presudna, pronašli smo jedan doista neobičan smještaj. Naime, radi se o kupoli koja je nova turistička atrakcija na prostoru Bosne i Hercegovine. Nalazi se u Sarajevu, na samo 10 minuta šetnje od centra grada, u mirnom mjestu, poznatom naselju Bistrik. Sarajevo nije puno udaljeno od Jahorine tako da ako volite povezati skijanje s obilaženjem grada, ovo je savršena opcija za vas. Kupola ima jacuzzi iz kojeg možete uživati u pogledu na grad.

Moglo bi vas zanimati: Istražili smo ponudu egzotičnih destinacija za odmor

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: airbnb, Booking

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!