Imamo recept za savršeni ‘Cloud Bread’, kruh koji je zaludio svijet! Lagan poput oblaka i spreman u čas

by Slowliving uredništvo

Tko bi rekao da kruh može biti toliko prozračan? Cloud bread, poznat i kao „kruh oblak“, osvojio je srca mnogih zbog svoje neobične teksture — iznutra mekan i pahuljast, izvana lagano hrskav.

Bez glutena, s niskim udjelom ugljikohidrata i bogat bjelančevinama, savršen je izbor za one dane kada želite nešto lagano, ali zadovoljavajuće.

Osnova recepta je jednostavna: bjelanjke pretvorite u čvrsti snijeg, žumanjke pomiješajte sa svježim sirom (ili skutem) i malo praška za pecivo, zatim pažljivo umiješajte snijeg. Oblikujte smjesu u tanke pogačice i pecite dok ne poprime zlatnu boju. I to je to.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Page officielle (@saveurs_parfaites)

Kako ga pripremiti?

Sastojci:

  • 60 – 100 g sira (najbolje krem sir)
  • jaja (odvojeno bjelanjci i žumanjci)
  • prstohvat soli
  • prašak za pecivo (u nekim receptima se izostavlja, opcionalno).

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
  2. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka.
  3. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg. 
  4. U žumanjke dodajte krem sir i sjedinite smjesu. 
  5. Potom, lagano dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka smjesi žumanjaka i krem sira te sjedinite
  6. Obložite pleh papirom za pečenje. 
  7. Žlicom dodajte kruščiće na papir.
  8. Pecite oko 30 minuta dok ne porumene. 

Slana ili slatka verzija?

Cloud bread nije samo vrlo ukusan, već je i na vrlo dobrom glasu zahvaljujući jednostavnom receptu, lakoj pripremi i brojnim prednostima.  Ovaj bezglutenski kruh s niskim udjelom ugljikohidrata savršen je za niskokalorične i keto dijete.

Može biti sladak ili slan te je izvrstan kao podloga za sendviče, hamburgere ili kao zalogaj, koji se može kombinirati s mesom, kobasicama, sirom, mozzarellom, rajčicama, povrćem, svježim začinskim biljem ili brojnim drugim dodacima. Začinskim biljem poput origana pritom možeš dodatno obogatiti njegov okus.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Recipes Mentor (@recipesmentor_com)

Možete ga začiniti ružmarinom, dodati cimet i vaniliju za slatku verziju, pretvoriti u mini pizzu ili jednostavno posluživati uz svježe namaze. Taj njegov lagani karakter daje prostora vašoj kreativnosti.

Ako još niste, svakako ga isprobajte. I možda otkrijete nov omiljeni „kruh“ koji vas neće opteretiti, nego vas podržati.

Foto: Pixabay

MOGLO BI VAS ZANIMATI: Za većinu proizvoda vrijedi “najbolje upotrijebiti do”, ali sir ima svoja pravila trajanja – evo što trebate znati

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!