920
			
				            
			        
    Ako vam treba ideja za zdravi ručak, donosimo vam recept koji smo pronašli na stranicama Zare Home. Mahune morate pirjati, a na kraju ih zaliti sokom od svježe naranče koji će se sljubiti sa aromama poput indijskog oraščića. Vjerujemo da vam zvuči komplicirano, ali vjerujte, recept je vrlo jednostavan, a okus božanstven.

Sastojci za 4 osobe:
- 400 g uskih mahuna
 - 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 - 1 češanj češnjaka isjeckan na tanke kriške
 - 1 naranča (sok i naribana korica)
 - 1 žlica šećera
 - 200 g indijskih oraščića
 - 1/4 žličice papra
 - 1/4 žličice kumina
 - 1 žličica slatke paprike
 - 1 žličica origana u prahu
 - sol
 - šačica malina
 

Priprema:
- Pomiješajte začine (papar, kumin, slatku papriku i origano).
 - Indijske oraščiće poprskajte uljem, pomiješajte kako bi se dobro natopili i dodajte u mješavinu začina.
 - Pirjajte ih u tavi na umjerenoj vatri ili pecite 10 min u pećnici dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite sa strane.
 

5. Pažljivo ogulite naranču tako da ne prerežete bijeli unutarnji dio korice i izrežite koricu na prutiće.
6. Zakuhajte šalicu vode i koricu naranče kuhajte jednu minutu. Ocijedite.

Vaš ručak je gotov. Dobar tek!
Pripremili: Slowliving.hr
Foto: Zara Home

