U nedjelju se obilježava Svjetski dan turizma – zašto ne biste prošetali Garešničkim stazama?

by Vjera Pađen

Povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava pve nedjelje, TZ Sjeverna Moslavina i Rural Escape Tours vas pozivaju na besplatnu Večernju šetnju Garešničkim stazama.

Ako ste raspoloženi za izlet i volite šetnju, aktivnost i pokret, onda je ovaj izlet pravi odabir za vas! Večernja šetnja Garešničkim stazama započeti će okupljanjem na garešničkom trgu gdje će vas sve prilikom okupljanja dočekati koktel dobrodošlice. Uz lokalnog vodiča, to jest vodičku koja zna sve tajne ovog kraja – Mons Claudius Guide, uljepšajte si ljetnu večer šetnjom garešničkim stazama. Staze su duge oko 6 kilometara, a na putu ćete saznati kuda je vodila stara priga, s kojim pravcima je povezivala Garešnicu te kada je zapravo prestala služiti svojoj svrsi.

Također, upoznati ćete se se s radom konjičkog kluba Garić. Ovdje imamo kratku pauzu i priliku za druženje s plemenitim životinjama.

Nakon kratke pauze, šetnja ste nastavlja prema Selištu i drugom odredištu, jezeru Skresovi na kojem ćete više naučiti o ribolovu i ribičkoj tradiciji Sjeverne Moslavine. Stazom kroz šumarak, šetnju vas vodi do parka u ulici Vladimir Nazora uz priču o povijesti Garešnice i njenim zanimljivostima. Druženje će se završiti na trgu s kojeg ste i krenuli gdje vas čeka okrijepa i još jedan koktel!

Program

  • 17:30 Okupljanje na garešničkom trgu kod kafića Galerija (Trg Hrvatskih branitelja 12)
  • 18:00 Polazak na stazu
  • 21:00 Očekivani kraj šetnje (ili ovisno o grupi)

Dobro je znati

  • Prijave do: 24.9.2021.
  • Trajanje: oko 2,5 – 3 sata hoda (ovisno o grupi)
  • Minimalni broj sudionika: 10
  • Obavezno obući laganu sportsku odjeću i odgovarajući obuću za kretanje po neravnom terenu, ponijeti bocu vode i eventualno zaštitu od kiše.

Moglo bi vas zanimati: Znanost o lutalicama: Je li želja za putovanjima genetski predisponirana?

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Rural Escape

Možda će vam se svidjeti