Minimalistički Božić je ono što nam svima treba ove godine

by Anđela Sabranović

Ako ste nekad pomislili kako je Božić kakav danas imamo pomalo izgubio smisao, na pravom ste mjestu. Upravo spoznaja o tome kako bit blagdana ne bi trebali biti skupi pokloni, nego zajedništvo, druženje, pomaganje onima koji imaju manje sreće od nas dovela je do toga da se danas sve veći broj ljudi okreće ka minimalističkom Božiću koji stavlja fokus na prave stvari.

Bit minimalističkog Božića nije u blagdanima s manje, nego u blagdanima s više, ali pravih vrijednosti koje jedine donose istinsku sreću.

Potaknuti zamišljanjem takvog Božića, odlučili smo istražiti kako bi to on izgledao. Minimalistički Božić nam ostavlja više vremena za sve ono što je doista važno, a kada vidite slike u nastavku shvatit ćete kako izgleda možda i ljepše od svega na što smo navikli.

Bor

Znamo kako je središte svakog doma tijekom blagdana bor. Ako mislite da vam za lijep bor trebaju prepune kutije ukrasa koje tijekom cijele godine zauzimaju pogledajte slike u nastavku. Kada odaberete prirodni bor, lampice su sasvim dovoljan ukras. Štoviše, uvjereni smo kako ćete uvidjeti kako je ljepota bora naglašena kada je na njemu manje ukrasa.

Ako u svom domu nemate dovoljno mjesta, odlična će alternativa biti i bor od grančica koji jednostavno možete postaviti na zid.

Ukrasi u skandinavskom stilu

Skandinavski stil iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika, a kako i ne bi kada se u tom stilu stalno ističe ljepota prirodnih materijala. Ove godine su posebno popularne kućice koje možete kupiti, ali i sami napraviti. Odlično će izgledati na prozoru, a možete ih staviti i u velike prozirne kutije.

Jednostavni ukrasi za bor

Ako opcija bora s lampicama nije za vas, uvijek možete pronaći ukrase od prirodnih materijala ili ih čak ove godine sami napraviti. Kada okupite cijelu obitelj, izrada postaje jako zabavna.

Za kraj, zapamtite kako minimalistički Božić ne podrazumijeva samo manje ukrasa nego i manje poklona, manje hrane, ali više vremena za uživanje u zajedništvu što bi i trebala biti istinska ljepota blagdana, zar ne?

Moglo bi vas zanimati: Kako dekorirati blagdanski stol?

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: The Spruce, Pinterest

Možda će vam se svidjeti

Želite pratiti novosti vezane za slowliving concept?

Povremeno ćemo vam slati notifikacije sa savjetima kako živjeti bolje, zdravije i sretnije!