Imate 5 minuta za pospremanje doma? Sasvim dovoljno!

by Anđela Sabranović

Znate kako kažu, nered u domu znači nered i u glavi. Svi znamo kako u ovoj izreci ima jako puno istine jer se većina nas osjeća toliko bolje kada se nalazi u urednom prostoru. Ipak, ponekad smo poslije svih dnevnih obveza jednostavno preumorni za neko veće pospremanje, a i ne želimo ostatak dragocjenog vremena potrošiti na to.

S druge strane, doista se teško opustiti u domu koji je preplavljen stvarima i jednostavno izgleda neuredno.
Zato nas je oduševilo kada smo na TikToku otkrili trikove uz koje dom može izgledati uredno u svega 5 minuta.
Ova metoda funkcionira tako što na svom mobitelu doista upalite štopericu na 5 minuta i bacite se na posao.
U nastavku pogledajte koji su to trikovi koji mogu vratiti red u vaš dom, a samim time i u život.

Uklonite sve što ne pripada prostoriji u kojoj se nalazite

TikTok video koji nas je inspirirao na prvi korak pogledajte ovdje.
Dakle, jednostavno uzmite veliku košaru (može poslužiti ona za veš), brzo u nju stavite sve što ne pripada prostoriji u kojoj se nalazite i u trenutku ćete imati uredan prostor.
Poslije naravno kada budete imali više vremena i želje, sve iz košare ćete vratiti na mjesto. Osim toga stignete i prebrisati stolove i ostale površine.

Složite posuđe u perilicu

Malo što daje domu neuredan izgled poput posuđa koje stoji u sudoperu.
Ako imate samo 5 minuta, jednostavno ih iskoristite za slaganje posuđe u perilicu i brisanje površina u kuhinji.

Brisanje podova

Uredu, znamo da 5 minuta nije dovoljno za brisanje podova u svakoj prostoriji, ali većina ljudi će priznati kako su hodnik i kuhinja najkritičnija područja, tako da svojih 5 minuta možete iskoristiti i za ovu aktivnost.

U nastavku pogledajte video u kojem ćete moći vidjeti još nekoliko trikova koji će vam doista pomoći da postignete nešto u svega 5 minuta.

Aktivnosti koje možete raditi paralelno s uobičajenim

Držite spužvu na punjenje u tuš kabini

Kada pomislite na čišćenje tuš kabine, zamislite aktivnost koja zahtjeva jako puno vašeg vremena, no ustvari ne mora biti tako.
Jednostavno držite spužvu na punjenje u blizini tuš kabine (možete je napuniti octom i sredstvom za sjaj u perilici posuđa) i jednostavno kada stignete tijekom tuširanja očistite kabinu.
Video pogledajte ovdje.

Izbacite nepotrebne stvari iz kupaonice

Dok perete zube, istovremeno možete u vrećicu stavljati sve one prazne bočice proizvoda koji više ne koristite, ali iz nekog razloga ih i dalje čuvate. Ovo je tako jednostavno, a učinit će da se osjećate puno bolje.

Znamo da 5 minuta nije dovoljno za veliko čišćenje, ali nam i te kako može olakšati funkcioniranje u svakodnevici, a osim toga i ono veliko čišćenje će učiniti značajno jednostavnijim. Još jednom napominjemo da je najvažnije upaliti štopericu da se čišćenje od 5 minuta ne bi pretvorilo u ono koje traje satima.

Moglo bi vas zanimati i: Veliko pospremanje doma – nakon ovog ćete lakše disati!

Tekst: Anđela Sabranović

Foto: iStockphoto

Možda će vam se svidjeti